1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Oyun bitti tesis paydos!
Oyun bitti tesis paydos!

Oyun bitti tesis paydos!

İki büyük gazete bugün sür manşetlerine Erzurum'daki atlama kulelerinde yaşanan sıkandalı taşıdı. İşte Akşam ve Haber Türk gazetelirin sür manşetinde yer alan haber...

A+A-

Erzurum Güncel- İşte Akşam gazetesinin haberi... Oyun bitti tesis paydos Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan kayak tesisi 'arıza' verdi. 17-18 Eylül'de yapılması planlanan 'Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası' iptal edildi. Federasyon Asbaşkanı tepkili. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ise 'arıza yok, bakım var' dedi Levent AKPINAR/ERZURUM 2011 Üniversiteler Kış Oyunları'na evsahipliği yapan Erzurum'daki kayak kompleksinde yeni sorun. UNIVERSIAD arifesi önce 'kar', ardından 'kablo kemiren farelerle' gündeme gelen tesisin, 70 milyona mal olan atlama kulelelerinde yaşanan arıza krize yol açtı. 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşmesi beklenen 'Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası' yarışları iptal oldu. UYARDIK, ÇÖZÜM BULUNMADI Atlama kulelerine sporcuları taşıyan fünikülerlerle çim sulama sistemlerinde arıza, beton zeminde bozulma olduğunu belirten Türkiye Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu, aylardır sorunların giderilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Kış Oyunları'nın ardından atlama kulelerinde sorun tespit ettiklerini belirten Efendioğlu, 'Büyük mücadele verip birçok organizasyonu Erzurum'a getirdik. Ancak Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası arızalar nedeniyle iptal oldu. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerini defalarca uyardık. Ancak sorun aylardır giderilmiyor. Şubatta Kış Oyunları'ndan daha da önemli olan Kayakla Atlama Dünya Gençler Şampiyonası var. Çözüm bulunmazsa bu yarışı da iptal etmek zorunda kalırız. Bu hem Erzurum hem ülkemiz için büyük imaj kaybına yol açar. Başta Dünya Kış Olimpiyatları, talip olacağımız tüm oyun ve yarışmalarda karşımıza çıkar' dedi. KAMP YURTDIŞINDA Efendioğlu, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci en büyük kulelerine sahip olduğumuz halde sorunlar nedeniyle sporcuların kamp için yurt dışına gönderildiğini belirtti: Kendi tesislerimiz, otelimiz var ama büyük paralar harcayarak sporcularımızı yurtdışı kamplarına gönderiyoruz. Umarım şubata kadar arızalar giderilir. BİZ İPTAL ETMEDİK Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tesiste arıza değil bakım olduğunu söyledi. Yarışmanan Dünya Kayak Federasyonu'nca iptal edildiğini vurgulayan yetkililer, 'Kayakçılar 20 Eylül'de atlama kulelerinde antrenman atlayışı yapabilecek. Fünikülerde problem yok. Tesis zaman zaman bakıma alınıyor. Çamurun temizlenmesi için boşaltılan suni kar göletlerine su doldurulmaya başlandı' dedi. BÖLGEDE BİR EŞİ YOK Atlama Kuleleri, dünyanın en yüksek ilk üçü arasında. Erzurum'dan Çin'e kadar uzanan coğrafyada tek. Daha önce finüküler yine arıza yapmış, kabloları farelerin kemirdiği ortaya çıkmıştı. 'Yine mi fare' sorusu gündeme geldi. HABERTÜR ise böyle verdi...

Dünya Kupası’nı iptal ettirten skandal!

Atlayamama kulesi!

19 Eylül 2011 Pazartesi, 08:28:53
Dünya Kupası’nı iptal ettirten skandal!

Orkun çİZMELİ / ERZURUM (AHT)

DüNYA Kayak Federasyonu’nun 17-18 Eylül tarihleri arasında Erzurum’da yapacağı Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası’nın iptal edilmesinin altından skandal çıktı. Türkiye Kayak Federasyonu’nun büyük önem verdiği organizasyonun iptal edilmesine UNIVERSIADE 2011 için yaklaşık 70 milyon lira harcanarak yaptırılan atlama kulelerindeki bitmek bilmeyen arızaların neden olduğu öne sürüldü. Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu, “Tesisin çalışan hiçbir şeyi yok. Her şey arızalı ve Spor İl Müdürlüğü tamir etmemekte ısrar ediyor. Bu yüzden Yaz Dünya Kupası iptal edildi” dedi.

70 MİLYON LİRALIK TESİS

Erzurum’da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılan 25. Dünya üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaklaşık 70 milyon liraya yaptırılan Avrupa’nın en büyük, dünyanın da ikinci büyük kayakla atlama kulesi olarak gösterilen tesiste oyunlar sonrasında bir dizi arızalar meydana geldiği ve bu arızaların bir türlü giderilmediği iddia edildi. Arızalar nedeniyle Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası’nın iptal edildiğini söyleyen Türkiye Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu, tesisin çalışmaması nedeniyle kayakla atlama milli takımlarının yaz sezonu boyunca yurtdışında kamp yapmak zorunda bırakıldığını açıkladı. Efendioğlu, “Atlamalarını yapan sporcuları tekrar kuleye taşıyan füniküler çalışmıyor. çimlerin sulanması için yaptırılan gölette su tutulamıyor. Kule asansörleri de sık sık arıza yapıyor. Tüm bu arızalar hem yarışların iptaline, hem de 30’a yakın milli sporcumuzun yurtdışında kampa gitmesine neden oldu” dedi.

YİNE Mİ FARELER?

Fünikülerdeki arıza Kış Oyunları öncesinde de yaşanmış ve uzun süren araştırmalar neticesinde, arızaya farelerin kabloları yemesinin neden olduğu tespit edilmişti. Fünikülerdeki arızanın devam etmesi akıllara “yine mi fareler?” sorusunu getirdi.

"TESPİT EDİP UYARDIK"

Kış Oyunları’nın ardından Dünya Kupası’nın hazırlıklarına başladıklarını ve atlama kulelerindeki arızaları tek tek tespit ederek, Spor İl Müdürlüğü ile irtibata geçtiklerini anlatan Efendioğlu, “Erzurum Spor İl Müdürlüğü yetkililerini arızaların giderilmesi için defalarca uyardık. Ama uyarılarımızı kimse dikkate almadı. Arızaların giderilmesi için hiçbir çalışma yapılmadı ve sonucunda da Yaz Dünya Kupası’nı iptal ettik. önümüzde Şubat 2012’de gerçekleştirilecek olan ve Kış Oyunları’ndan kat kat daha önemli ve prestijli olan Kayakla Atlama Dünya Gençler Şampiyonası var. Eğer arızalar giderilmezse veya bu ilgisizlik devam eder, bu yarışı da iptal etmek zorunda kalırsak açık söylüyorum hem Erzurum, hem de ülkemiz için büyük bir imaj kaybederiz. Başta Dünya Kış Olimpiyatları olmak üzere talip olacağımız tüm oyun ve yarışmalarda bunun bedelini ağır öderiz” diye konuştu.

2011-09-19 08:46:33
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.