1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Palandöken kar voleybolu ile şenlendi
Palandöken kar voleybolu ile şenlendi

Palandöken kar voleybolu ile şenlendi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen ve ETÜ’nün ev sahipliğinde yapılan Üniversiteler Arası Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası tam gaz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş. Turnuvaya destek veriyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversiteler Arası  (ÜNİLİG)  Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş.’nin tesislerinde yapılıyor. Nefes kesen müsabakalara sahne olan Türkiye Şampiyonası’na Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi ile birlikte 11 erkek, 11 kadın takım şampiyon olabilmek için yarışıyor.

Kar voleybolunun olimpiyatlara girmesi için çalışıyoruz

Palandöken Kayak Merkezi'nde organize edilen şampiyonaya 22 üniversiteden yaklaşık 100 sporcu katılıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Erzurum Voleybol İl Temsilcisi Ragıp Koçak, 11 erkek, 11 kadın takımla şampiyonanın düzenlendiğini söyledi.

Önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirten Koçak, "Kar voleybolu yeni bir branş ve yakın zamanda olimpiyatlara girmesini bekliyoruz. Erzurum olarak kar voleyboluna başlangıç yaptık" dedi.

Koçak, kar voleybolunu yaygınlaştırmaya çalıştıklarını aktararak, "Yerelde faaliyetlerimiz oluyordu ama artık ulusal ve uluslararası faaliyetleri düzenleme noktasındayız. Ejder 3200 önderliğinde bu turnuvaya başladık. Nasipse önümüzdeki ay burada uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

Dört ulusal hakem maçları yönetiyor

TVF Erzurum İl Temsilcisi Ragıp Koçak nezaretinde yapılan ÜNİLİG Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası’nda Ulusal hakemlerden Fatih Arslan, Mehmet Kavurmacı, Adem Kavşut ve Ebubekir Karaman müsabakaları yönetiyorlar, Federasyon gözlemciliğini Mehmet Aydın yapıyor.

Hilal Kaya, Selma Erzincanlı, Oğuzhan İnceoğlu,  Abdullah Belir, Hilal Akkoyunoğlu ve Elanur Kotan gibi il hakemleri de şampiyonada görev yapıyor.

Voleybol bahane dostluk şahane

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunca (TÜSF) tarafından düzenlenen Kar Voleybolu Müsabakalarında turnuvaya katılan kadın ve erkek sporcular dostluk tablosu oluştururken, fair-play ruhu tavan yapıyor.

Üniversiteli voleybolcular, “Voleybol ve skor bahane dostluk şahane. Erzurum’a geldik ve güzel dostluklar edindik” diye konuştular.

Bu arada dünkü müsabakalarda Palandöken Kayak Merkezi’nde güzel havanın tanıdı çıkaran vatandaşlarda kayak ve kızak keyfi yaparken, Üniversiteli gençlerin voleybol şovunu izledi. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vahit Albayrak da, şampiyonayı yakından takip ederek sporcuları ve hakemleri yalnız bırakmadı.

ÜNİLİG Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası yarın yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek.

 

Nurullah Pala/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.