1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Palandöken'de Tekin için Konuk'lu tırmanış
Palandöken'de Tekin için Konuk'lu tırmanış

Palandöken'de Tekin için Konuk'lu tırmanış

4 Mart 2023 tarihinde Artvin'de çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden dağcı Mustafa Tekin anısına ‘Buz Tırmanışı Türkiye Şampiyonası’ yapıldı. Erzurumlu ünlü dizi oyuncusu Hacı Ali Konuk’ta buz tırmanışı etkinliğine katıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş.’nin destekleriyle Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Dağcılık İl Temsilciliği tarafından Mustafa Tekin’i Anma Buz Tırmanışı Türkiye Şampiyonası yapıldı. Palandöken Kayak Merkezi Ejder 3200 A.Ş. tesislerinde oluşturulan Yapay Buz Duvarına 50’nin üzerinde elit dağcı tırmanış yaptı. Erzurumlu ünlü dizi oyuncusu Hacı Ali Konuk da, katıldı.

Artvin’de çığ düşmesi sonucu şehit olmuştu

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlerde afet bölgesine koşan ve onlarca kişiyi enkazdan çıkaran Erzurumlu dağcı Mustafa Tekin, 4 Mart 2023’te  Yusufeli ilçesinin Yaylalar köyü Olgunlar Mahallesi yaylasında çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Antrenörü, Dağ Rehberi ve Erzurum'daki Alpin Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Tekin Anısına yapılan buz tırmanışı nefes kesti.

50’nin üzerinde elit dağcı katıldı

Palandöken Kayak Merkezi'nde Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen buz tırmanışı Türkiye şampiyonası renkli görüntülere sahne oluyor. 50 sporcunun katıldığı şampiyonada sporcular zorlu tırmanışta performanslarıyla nefes kesti. Erzurumlu sinema ve dizi oyuncusu Hacı Ali Konuk'un da katıldığı tırmanışa kayak severler de yoğun ilgi gösterdi. Organizasyon sorumlusu Melikşah Tekin, şampiyonanın büyük bir coşkuyla gerçekleştiğini belirtirken, Hacı Ali Konuk ise Erzurum'un son yıllarda büyük bir değişim yaşadığını ve Palandöken'in Avrupa'nın yükselen yıldızı olduğunu ifade etti.

Erzurumlu sinema ve dizi oyuncusu Hacı Ali Konuk'un da katıldığı tırmanışa kayak severler de yoğun ilgi gösterdi.

Ağabeyi merhum dağcı Mustafa Tekin anısına yapılan Organizasyonun sorumlusu Melikşah Tekin, "Bu hafta içerisinde bir çok etkinliğe ev sahipliği yaptık. Üniversite kış oyunlarının ardından Türkiye şampiyonasını gerçekleştiriyoruz. 50 sporcumuz katılıyor. Bu coşkuyu yaşamak isteyen herkesi Palandöken'e bekliyoruz" diye konuştu.

Hacı Ali Konuk da katıldı

Sinema ve dizi oyuncusu Hacı Ali Konuk da anlamlı buz tırmanışında ünlü dağcıların arasında olmaktan mutlu oluğunu söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak kentte bulunan ünlü oyuncu,Erzurum'un son yıllarda bir yükseliş içerisinde olduğunu ifade etti.

Konuk, "Müthiş bir değişim var. Palandöken Avrupa'nın yükselen yıldızı durumunda. Birçok Avrupa ülkesinden gelen kayak severler var. Bugün ilk kez tırmanacağız. Yıllar önce Avusturya'da denemiştim. En iyi tırmanışı ben yapacağım" dedi.

 

 

Nurullah Pala/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.