1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Pankreas Tümörü Robotik Cerrahi Yöntemle Temizlendi
Pankreas Tümörü Robotik Cerrahi Yöntemle Temizlendi

Pankreas Tümörü Robotik Cerrahi Yöntemle Temizlendi

Erzurum’da 43 yaşındaki Mehmet Sabit Polat’ın pankreasında tespit edilen insülin salgılayan tümör, robotik cerrahi yöntemle temizlendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine terleme ve çarpıntı şikayetleriyle başvuran Mehmet Sabit Polat'a yapılan tetkiklerde Polat'ın pankreas gövde kısmında 1,5 santimetre fonksiyonel insülin salgılayan tümör tespit edildi. Hastanın şikayetleri ve yapılan müdahale ilgili bir açıklama yapan Gastroenteroloji Cerrahı Op. Dr. Yılmaz Özdemir; "Hastamız bize şikayet olarak terleme ve çarpıntı şikayetleriyle başvurdu. Tetkiklerinde kan şekerinin düşük olduğunu saptadık. Bunun üzerine yapmış olduğumuz tetkiklerinde hastanın insülin değerlerinin çok yüksek olduğunu gördük. Görüntüleme teknikleriyle hastanın pankreas gövde kısmında 1,5 santimetre fonksiyonel insülin salgılayan bir tümör tespit ettik. Ameliyat kararı verdik." dedi.

Polat'a yapılan tetkiklerde pankreasın gövde kısmında 1,5 santimetre boyunda insülin salgılayan bir tümörün tespit ettiklerini sonrasında hazırlıklarımızı yaparak hastaya robotik yöntemle ameliyat uyguladıklarını ifade eden Özdemir, "Yaklaşık 2 saatlik bir robotik müdahalemiz oldu. Yapılan hazırlıkları tamamlanmasının ardından ameliyata alınan Polat'ın pankreasındaki tümör, Türkiye'de ilk kez uygulanan robotik cerrahi yöntemle temizlendi" dedi.

Özdemir, pankreas tömürlerinin genelde kanser olarak çıktığını belirterek, "Hormon salgılayan endokrin tümörleri dünyada yaklaşık milyonda 2-4 arasındadır. En çok insülin salgılayan tümörlerle karşılaşmaktayız. Ülkemizde de insülin ameliyatları sıkça yapılmaktadır. Ancak robotik olarak ülkemizde daha yeni başlanmakta ve biz merkezimizde ilk olarak yaptığımız bir ameliyat. Türkiye'de de robotik olarak yapılmadığını tespit ettik. Ameliyat başarıyla tamamlandı" diye konuştu.

Robotik olarak gerçekleştirilen ameliyattan sağlığına kavuşmuş bir şekilde çıkan taburcu olurken konuşan 43 yaşındaki Mehmet Sabit Polat; doktoru Yılmaz Özdemir'e teşekkür ederek, "Allah hem ameliyatımı gerçekleştiren doktorum Yılmaz Özdemir'den ve nezdinde bu imkan ve olanakları sağlayan hastane yönetiminden, ameliyathane çalışanlarından Gastoentroloji cerrahi klinik çalışanlarına hepsinden razı olsun. Hastanedemiyim evdemiyim bunu bile anlamadım" dedi.

43 yaşındaki Mehmet Sabit Polat bölesi bir ameliyatın Türkiye'de ilk kendisinde yapılmasından ve başarı sağlanmasından da ayrıca mutlu olduğunu da ifade etti.

43 yaşındaki Mehmet Sabit Polat ameliyat sonrası 3 günlük bir takip neticesinde taburcu edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.