1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Paralel Yapı'da sıcak gelişme!
Paralel Yapı'da sıcak gelişme!

Paralel Yapı'da sıcak gelişme!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TPAO çalışanı Cevzet Soysal’ın 1998’de kaçırılarak öldürülmesine ilişkin 14’ü polis 19 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TPAO çalışanı Cevzet Soysal’ın 1998’de kaçırılarak öldürülmesine ilişkin 14’ü polis 19 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Soysal'ın paralel yapı tarafından öldürüldüğü iddiasıyla başlatılan operasyonçerçevesinde gözaltına alınanlar arasında o dönem paralel yapının emniyet, istihbarat ve il imamlığını yapan sivil kişiler de bulunuyor.

Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun'un kitabında Cezvet Soysal'ın C.C. ve A.A. tarafından kurulan Faili Meçhulleri Araştırma Ekibi'nce paralel yapıya mensup polisler tarafından infaz edildiği iddia edilmişti.



BOYNU KIRILARAK öLDüRüLDü

Dönemin Batman Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru, 17 Aralık sonrası görevden alınan paralel yapı mensubu iki polis müdürünün emriyle Cevzet Soysal'ı sabah işe gitmek için evinden çıktığı sırada kendilerine JİTEM süsü vererek kaçırdıklarını anlattı. İtirafçı polis memuru, Cevzet Soysal'ın daha sonra Batman'ın Beşiri ilçesi yakınlarında B. isimli Polis memurunca boynu kırılarak öldürüldüğünü ve Beşiri kırsalına gömüldüğünü itiraf etti.

KENDİSİNİ TANIYORUM

Sabri Uzun'un kitabındaki bilgilere göre bir polis memuru, Paşa Kapısı Cezaevi'nde yatarken paralel yapı tarafından kumpas kurulan ve aynı cezaevinde yatan Emniyet Müdürleri Emin Arslan ve Mustafa Aral'a paralel yapıyla ilgili itiraflarda bulundu. Uzun'un "Kendisini tanıyorum, yazdıklarının doğru olduğuna inanıyorum, yüzde 10'u yalan olabilir' dediği itiraflarda 1999 yılında Batman'da Cevzet Soysal'ın, Sofi Sıddık öz'ün, Kazım Uysal'ın JİTEM süsü verilerek kaçırıldığı dile getiriliyor.

üçüMüZ DE CEMAATçIYDIK

Kitapta "1-Hizbullah mensubu Cezvet Soysal'ın kaçırılıp infaz edilmesi ve Beşiri kırsalına gömülmesi" başlığı altında şunlar anlatılıyor: CC ve A.A, Hizbullah örgütüne karşı istihbarattan ve TEM sorgudan karma bir ekip kurdular. Adını da 'Faili Meçhulleri Araştırma Ekibi' koydular. Bu ekipte İstihbarattan ben, ömer K. ve Aydın M. yer aldık. üçümüz de aynı zamanda cemaat mensubuyduk. Başımızda C Büro amiri vardı. O da Fethullahçıydı. TEM sorgudan da Muammer komiser B., C., ve İ., isimli polisler vardı."

JİTEM SüSü VERİLDİ

"Cevzet Soysal'ı 1999 yılında Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evinin önünden çalıştığı TPOA'ya gitmek üzere servis beklerken ben, ömer ve Aydın kendimizi Jitem görevlisi olarak tanıtarak (Böyle söylememizi C. müdür istiyordu, yasadışı işlerde hep kendimizi Jitemci olarak tanıtmamızı söylüyordu) arabaya bindirip kaçırdık. Kırsal alanda Muammer Komiser'in ekibine teslim ettik. Bahçelievler Mahallesi'nde Polis Cem'in evine götürdüler. Geceleri kırsala götürüp işkenceyle sorguluyorlardı. En son C ve A isimli müdürlerin talimatıyla B., tarafından boynu kırılmak suretiyle infaz edildi ve Beşiri kırsalına gömüldü."


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.