1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Paralel yapıya disiplin darbesi!
Paralel yapıya disiplin darbesi!

Paralel yapıya disiplin darbesi!

Emniyet'ten atılma şartları yeniden düzenlendi: Kişisel bilgi ve belgeleri paylaşanlarla, yasal dinleme kayıtlarını ifşa eden ya da suç delillerini yok edenler meslekten çıkarılacak

A+A-
Erzurum Güncel- Resmi Gazete'de yayımlanan "Emniyet örgütü Disiplin Tüzüğü'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük", Emniyet mensuplarının disiplin şartlarını yeniden düzenledi. Yapılan düzenleme ile personelin hangi suçlar karşısında teşkilattan atılacağı yeniden belirlendi. Düzenlemeyle birlikte mevcut tüzüğe 5 yeni fıkra eklendi. Böylece 17 Aralık darbe girişimi sonrasında polisin işlediği birçok suç, emniyetten atılma kapsamına alındı. Artık kişisel bilgi ve belgeleri paylaşan, devleti, milleti, hükümeti, TBMM'yi ve yargı organlarını aşağılayan Emniyet mensupları işten çıkarılacak. 17 Aralık darbe girişimi sonrasında olduğu gibi yasal dinleme kayıtlarını ifşa eden, log kayıtlarını silen, suç delillerini yok eden personelin Emniyet ile ilişiği kesilecek. Emniyet teşkilatında işten atmaya neden olacak yeni düzenlemeler arasına şunlar da girdi: 

3 bilirkişi, TÜBİTAK'tan kovulunca yurtdışına

GİZLİLİĞİ İHLAL EDEN YANDI: 
Tüzüğe göre, "kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "haberleşme içeriklerini ifşa etmek", "aleni olmayan konuşmaları tarafların herhangi birinin rızası olmaksızın kaydetmek ve bu şekilde kaydedilen verileri ifşa etmek" işten çıkarılmaya neden olacak. 
Sabah
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.