1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Partileri Aday gösterilmeyince aday tanıtım toplantısına gelmediler
Partileri Aday gösterilmeyince aday tanıtım toplantısına gelmediler

Partileri Aday gösterilmeyince aday tanıtım toplantısına gelmediler

AK Parti'nin hafta sonu düzenlediği aday tanıtım toplantısına küskünler damga vurdu. Yolsuzluk iddialarıyla müfettiş görevlendirilen Çat Belediyesi'nde Başkan Melik Yaşar toplantıya gelmedi.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında gerginlik hakimdi. Organizasyon bozukluğu nedeniyle Efkan Ala’nın zaman zaman tepki gösterdiği toplantıda üst düzey güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Protokol konuşmalarının ardından adayların tanıtımına geçildiğinde üstü çizilen isimlerden bazıları salonda değildi. Bunlardan biri Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar oldu.

GAZETECİ SAĞSÖZ KALEME ALMIŞTI!

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle belediyede müfettiş görevlendirilen Çat’ta AK Parti, Seyhun Saydın’ı aday gösterdi. Yaşanan usulsüzlükleri daha önce kaleme alan Erzurum Ajans’tan Onur Sağsöz, son olarak ‘ÇAT’ır ÇAT’ır cevap verirsin’ başlığıyla konuyu gündeme getirmiş, geçen zaman içinde eski belediye başkan yardımcısı Mazhar Özdemir’in iddialarını belgeleriyle ortaya koymuştu. Parti içinde büyük rahatsızlığa neden olan ve üstü çizilen Belediye Başkanı Melik Yaşar, tanıtım toplantısına gelmedi.

 

 

NECMETTİN TAŞÇI DA YOKTU!

 

Gözlerin aradığı bir diğer isimi Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı’ydı. BBP’den seçildikten sonra AK Parti’ye geçen Taşçı da aday gösterilmedi. İlçe halkının başarısız bulduğu Taşçı’nın yerine AK Parti, Adem Çelebi isminde karar kıldı. Toplantıya katılmayarak tepkisini gösteren Taşçı’nın bağımsız olarak seçimlere gireceği iddia edildi.

 

 

HAKTAN ÖMEROĞLU ANONS EDİLDİ AMA!

 

Aday belirleme sürecinde üzerinde en çok konuşulan ilçelerden biri Palandöken oldu. Başkan adaylığı için Ankara’da ‘sıkı temaslarda’ bulunan ancak karşılık görmeyen AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Haktan Ömeroğlu ismi, Muhammet Sunar’ın sahneye çıktığı anda anons edildi. Toplantıya katılmadığı anlaşılan Haktan Ömeroğlu için partililer “ayıp etti” yorumunda bulundu.

 

 

SEKMEN – YURDAGÜL ARASINDAKİ BUZLAR ERİDİ!

 

Bu arada aday tanıtım toplantısında en çok dikkati çeken konuşmayı MHP İl Başkanı Adem Yurdagül yaptı. Uzun süredir Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile aralarında soğuk rüzgarlar esen MHP’li Yurdagül, “Sağ omuzuma Mehmet Sekmen’i alacağım” dedi.  

 

Yurdagül şu ifadeleri kullandı. “İttifak paydaşları olarak bizlerin yerel seçimlerde ‘şu ilçe sizde bu ilçe bizde’ diye bir kavram yoktur. Sen ben yoktur tek bir vücut halinde biz varız demek görevimizdir. Bu sebeple şehrimizde 20 ilçe ve büyükşehirde tek bir yürek vardır o da Cumhur İttifakıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın beraberliğinde bende MHP Erzurum İl Başkanı olarak aramızda bulunan kıymetli dava arkadaşlarımla birlikte sağ omuzuma Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i sol omuzuma da 20 ilçe belediye başkan adayını alarak AK Parti İl Başkanıyla birlikte sırt sırta vererek 31 Mart’ta Cumhur İttifakını zaferle sonuçlandıracağız çok şükür.”

 

MHP İl Başkanı Yurdagül’ün bu konuşmasından sonra salonda “buzlar eridi” yorumları yapıldı. Onur SAĞSÖZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum