1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Pasinler güreşe doydu
Pasinler güreşe doydu

Pasinler güreşe doydu

Erzurum’da ata sporumuz güreş denince akla ilk gelen ilçelerden biri olan Pasinler’de geleneksel minder güreşlerinde minik ve yıldız pehlivanlar minderin tozunu attı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da ata sporumuz güreşle özdeşleşen ilçelerden biri olan Pasinler’de geçtiğimiz hafta minder güreşi heyecanı yaşandı. Pasinler Gençlik Spor Kulübü’nün organize ettiği ve her yıl geleneksel olarak yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ‘Gençlik Haftası’ minder güreşi turnuvasında Pasinlerli minik ve yıldız pehlivanlar tribünleri güreşe doyurdu,.

 

Tribünlerde çok sayıda güreşseverin izlediği müsabakalarda Büyük Miniklerde Furkan Çelik, Burak Karadeniz, Efecan Arlan, Çağrı Tahtacı, Anıl Elçin ve Sait Kızılkaya kilolarında şampiyon olan pehlivanlar olarak birincilik kürsüsüne çıktılar.

 

Yıldızlar kategorisinde ise Kamil Yağan, Metahan Özcan, Hanifi Koçak, Eray Kara, Mustafa Acar, Hamza Garip ile Enes Bostancı kilolarında şampiyon oldu.

 

 

Dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

 

Madalyalar Günay’dan

 

Pasinler İlçe Spor Salonu’nda yapılan müsabakaların ardından madalya töreni düzenlendi. Madalya töreinde konuşan Pasinler Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Günay, Gençlik Haftası münasebetyle düzenlenen anlamlı turnuvaya katılan pehlivanları tebrik etti. Günay, “Pasinler ilçemiz pehlivanları ile ülü bir ilçemiz. Dolayısıyla bizde Gençlik Haftasında geleneksel güreş turnuvamızı başarıyla yaparak tamamladık. İlk üçe giren sporcularımızı kutluyorum” dedi. Günay, sporcuların madalyalarını verdi.

 

Pasinler Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yücel Aksakal da başarılı olan güreşçileri tebrik etti.

 

Nurullah PALA-Muhammet TARHAN/PUSULA Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.