1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Pehlivanlar Hınıs’ta Boy Gösterecek
Pehlivanlar Hınıs’ta Boy Gösterecek

Pehlivanlar Hınıs’ta Boy Gösterecek

Hınıs İlçesi hafta sonu tarihi anlara sahne olacak. Kaymakamlık, Belediye ve Güreş İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenleyecekleri ‘Hınıs Karakucak Güreşleri ve Halk Konseri’ sayesinde ilçede bir ilk yaşanacak.

A+A-

Erzurum Güncel-Erzurum’un Hınıs İlçesi hafta sonu tarihi anlara sahne olacak. Kaymakamlık, Belediye ve Güreş İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenleyecekleri ‘Hınıs Karakucak Güreşleri ve Halk Konseri’ sayesinde ilçede bir ilk yaşanacak. Sanatçı Ceylan coşturacak, pehlivanlar güreşe doyuracak.

Nurullah PALA/ERZURUM

Erzurum’un Hınıs ilçesinde ilk kez karakucak güreşleri düzenlenecek. Kaymakamlık, Belediye ve Güreş İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenleyeceği ‘Hınıs Karakucak Güreşleri ve Halk Konseri’ 5 Ağustos Cumartesi ve 6 Ağustos Pazar günü Hınıs’ta gerçekleşecek.

Bu büyük organizasyon Erzurum Valiliğinin onayı ile Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Battal Alpkılıç, Hınıs Kaymakamı ve Belediye Başkanı Bülent Ay tarafından organize edilecek.

Organizasyonda ünlü sanatçı Ceylan’ın yanı sıra Harun Atmaca ve Ali Karabey sahne alacak. Sanatçıların konserleri Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Karakucak güreşleri ise Pazar günü yapılacak. Bir çok ünlü pehlivan, Pazar günü ilk kez Hınıs’ta spor severlerin karşısında güreşecek.

Amaç spora teşvik

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç, “Organizasyondaki amaç, Yöre halkı ve gençlerine, en büyük özlemleri olan bu tür etkinlilerinin düzenlenmesini sağlamak ve onları spora teşvik etmektir. KKonu ile ilgili olarak İlçe kaymakamı ve Belediye Başkanı Bülent Ay’la yaptığımız görüşmelerde, Hınıslıların artık bu tür sosyal ve kültürel etkinlerini istediklerini söyledik. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile Güreş Federasyonumuz konuya sıcak baktılar, bizde böyle bir organizasyonu tertipledik. Bu proje ile halkımızın birbirleriyle kenetlenmesi ve gençlerimizin spora teşviki açısından çok önemli. Hınıs yıllardan beri bu tür önemli projelere tanıklık etmemişti. Kamu ve yerel yönetimi olarak, Hınıs ve yöre halkı için önemli olan bu tür etkinlikleri düzenlemek, yaygınlaştırmak, halkın kaynaşmasını sağlamak ve birçok önemli alanlara teşvik etmek kamu, yerel ve sivil toplumların görevidir. Bu görevler layığı ile yerine getirildiği zaman, halkın güvenleri kazanıldığı gibi, sağlıklı ve huzurlu bir yaşamın garantisi de verilmiş olur” dedi.

Hınıs bu tür etkinliklere layıktır

‘Hınıs Karakucak güreşleri ve halk konserleri’ organizasyonlarını düzenleyen Erzurum Güreş Federasyonu İl temsilcisi Battal Alpkılıç, Sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgemiz de bu tür etkinliklerin yapılması, yaygınlaştırılması ve hatta tarihlerle belirlenip gelenek haline getirilmesi, gerek yöre halkımız için ve gerekse gençlerimizin spora teşviklerini yaygınlaştırılması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Hınıs yıllardan beri bu tür etkinliklere kucak açmamıştı. Bu projeyi, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Bülent Ay’ a götürüp ve amacı konusundan bilgi verdim. Sayın Bülent Ay, projenin içeriği ve etkinliğinin genişliği konusunda “ Hınıs bu tür etkinliklere layık bir ilçedir” vurgusu onu çok etkiledi. Ve projenin ilçede yapılmasına onay verdi. Hınıs halkı ve gençlerine çok değer veren biri olarak bilinmesi bana cesaret vermişti. Bu proje kapsamında Türkiye genelinde isim yapmış birçok güreşçinin yanında yörenin ve tanınmış sanatçılarının da katılımı da sağlanacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.