1. HABERLER

  2. SPOR

  3. PFDK kararları açıklandı! Erzurumspor FK'ya büyük ceza
PFDK kararları açıklandı! Erzurumspor FK'ya büyük ceza

PFDK kararları açıklandı! Erzurumspor FK'ya büyük ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 21 Ağustos 2026 tarihinde oynanan Erzurumspor FK-Galatasaray karşılaşmasına ilişkin kararlarını açıkladı. Kararlar kapsamında Erzurumspor FK’ya toplam 430 bin TL para cezası verildi.

A+A-

Gazete Güncel- PFDK, Erzurumspor FK’nın aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, Maraton Tribünü F6 blokta bulunan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine ve bu taraftarların kulübün bir sonraki ev sahibi olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verdi.

Merdiven boşluklarına 150 bin tl ceza

Kurul, karşılaşmada merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle Erzurumspor FK’yı 150 bin TL para cezasına çarptırdı.

PFDK ayrıca tribünde seyircilerin görüşünü engelleyecek şekilde pankart asılması nedeniyle de Erzurumspor FK’ya 280 bin TL para cezası verdi.

Böylece mavi-beyazlı kulübün Galatasaray karşılaşması nedeniyle aldığı toplam para cezası 430 bin TL oldu.

Galatasaray’a da ceza

PFDK, Galatasaray A.Ş. hakkında da çeşitli kararlar aldı. Sarı-kırmızılı kulüp, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırıldı.

Ayrıca Galatasaray’ın misafir tribünündeki C5, C6, C7 ve C8 bloklarda bulunan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edildi. Söz konusu taraftarların Galatasaray’ın bir sonraki deplasman maçına girişleri engellendi.

Galatasaray’a ayrıca merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle 75 bin TL para cezası uygulandı.

 

Esra Arpa

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.