1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Polise göre Baran’ın katili PKK’lı değil
Polise göre Baran’ın katili PKK’lı değil

Polise göre Baran’ın katili PKK’lı değil

Diyarbakır’da dün gece devam eden olaylarda 11 kişi yaralanırken, 17 kişi gözaltına alındı. Emniyet lojmanları önünde de şüpheli 5 kişi yakalandı

A+A-
Erzurum Güncel- HDP’nin genel seçimlerde gösterdiği başarı sonrasında Diyarbakır’da kutlamalar devam ederken, önce İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın (36) öldürülmesi kentte kutlamalara gölge düşürdü. Bu saldırın hemen ardından bu kez HDP’lilere yönelik üç cana mal olan iki silahlı saldırı, kentteki havayı bir anda provokasyon iddialarına çevirdi. Polis, kentte aldığı güvenlik önlemleriyle olayların daha da büyümesini önlerken, önceki gece ilginç bir gelişme yaşandı.
 
 
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, gerek HDP, gerekse Hüda-Par’a yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ait lojmanların önünde şüpheli kişler gözaltına alındı. Emniyet birimlerine yönelik saldırı duyumu alan polis lojmanlarının önündeki 65 LD 175 plakalı araçta S.D., İ.A., M.F., H.D., M.P. ve E.ç. adlı şüpelileri gözaltına aldı. Araçta  2 ruhsatsız tabanca ile 2 av tüfeği ve çok sayıda mermi ve fişek ele geçirildi.  Milliyet’e bilgi veren kaynaklar, Baran’ın öldürülmesi olayındaki katil zanlısının kimliğinin belirlenmesine çalışıldığını yaşanan gelişmelere bakıldığında Baran’ın katil zanlısının HDP’li veya PKK’lı olamadığı yönünde görüşün oluştuğuna dikkati çekti.
 
17 kişiye gözaltı
 
Dün gece iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşirken Bağlar’da bir akaryakıt istasyonunun arkasındaki marketin sahibi Ahmet öner ile Saraykapı Mahallesi’nde manav işleten Fesih Canikli silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Sabaha kadar düzenlenen havadan destekli operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı. 7’si ateşli silahla olmak üzere toplam 11 kişinin yaralandığını kaydeden Diyarbakır Valiliği, 9 adet av tüfeği ve çok sayıda fişek, 4 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda şarjör ve fişek, 1 adet Uzi marka otomatik silah ele geçirildiği kaydedildi.
Gazetevatan
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.