1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Prof. Ahmet Ercan, yeni deprem riski olan illeri sıraladı
Prof. Ahmet Ercan, yeni deprem riski olan illeri sıraladı

Prof. Ahmet Ercan, yeni deprem riski olan illeri sıraladı

Türkiye'nin deprem riski taşıyan bölgeleriyle ilgili önemli bir açıklama Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Deprem kuşağında yer alan ve Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu olmak üzere yüksek derecede deprem üretme kapasitesine sahip olan Türkiye’de, 6 Şubat’ta Maraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası ülkenin deprem gerçekliği tekrardan hatırlandı.

Uzmanlardan başta İstanbul ve Marmara olmak üzere birçok bölge için deprem uyarısı yapılırken deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Adana bölgesi için vatandaşları uyardı.

Sosyal medyadan Adana ile ilgili uyarılarda bulunan Ahmet Ercan, binaların kontrol edilmesi gerektiğini ve sağlam olmayanları kentsel dönüşüme sokulması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik deprem uyarısı: “Çok geç olmadan” diyerek il ve ilçeleri sıraladı 4

Kandilli Rasathanesi verilerine göre 30 Haziran'da Adana Tufanbeyli'de meydana gelen 3,7 büyüklüğünde deprem sonrası Ercan, şu uyarıyı yaptı:

"Çok geç olmadan, TC'de ilgili bakanlık öncelikli olarak; Göksun, Kozan, Adana, Ceyhan'daki konut ile işyerlerinde, hem yer, hem de yapı davranışlarını jeofizik+ inşaat mühendislerine baktırmalı, sağlam olmayanları kentsel dönüşüme sokmalıdır. Kırık yıkmaz, sarsıntı ile umursamazlık yıkar."

Prof. Dr. Ercan, Orta Doğu Anadolu'yu ilgilendiren bölgeler arasında Pazarcık'la Gaziantep'in batısı, Kilis'in batısı ve Hatay-Suriye sınırından Ölü Deniz kırığı aday bölgesini riskli olarak sıraladı. Ayrıca, Bingöl, Muş Varto, Hakkari, Kars, Erzurum, Erzincan ve Amasya-Merzifon arasındaki bölgelerin de yeni deprem riski taşıyan iller arasında olduğunu belirtti.

Marmara Bölgesi'nde ise Sakarya Çukuru ile Kocaeli arasında yer alan bölgelerde deprem riski bulunuyor.

GÜNBOYU

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.