1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Prof. Dr. Naci Görür'den afet bölgeleri için inşaat uyarısı
Prof. Dr. Naci Görür'den afet bölgeleri için inşaat uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür'den afet bölgeleri için inşaat uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde yıkılan konutların 1 yıl içinde yeniden inşa edileceği sözlerine Prof. Dr. Naci Görür'den tepki geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde yıkılan konutların 1 yıl içinde yeniden inşa edileceği sözlerine Prof. Dr. Naci Görür'den "Bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı" tavsiyesi geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili, “Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da milletimle beraber bunun üstesinden geleceğiz” dedi. Yıkılan konutları 1 yıl içinde yeniden inşa edeceklerine ilişkin söylemini tekrarlayan Erdoğan, “Endişemiz yok, endişeniz olmasın” sözlerini dile getirdi.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sözkonusu sözleri için Erdoğan’a tavsiyede bulundu. Görür, deprem bölgesinde mikro – bölgeleme yapılmadan inşaat çalışmalarına başlanmaması tavsiyesinde bulunarak sesinin duyulmasını istedi.

Görür, şunları dile getirdi:

“Televizyondan duydum, sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgesinde kalıcı konutlara bir an önce başlanacağını duyurdu. İnsani açıdan bu yaklaşımı elbette anlıyorum ama nacizane tavsiyem bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı. İnşallah bu sefer sesimi yetkililere duyurabilirim. Sevgiyle”

ddlkfklfksdf.pngklkglgkdslkdgl.png

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.