1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesi için kritik uyarı
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesi için kritik uyarı

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesi için kritik uyarı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem bölgesinde yeni konutların inşasının başlamasının ardından kritik bir uyarıda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremlerde can kaybı 44 bin 218 oldu. 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında 164 bin 321 binanın yıkık ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken yeni konutların inşası için de harekete geçildi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesi için hayati bir uyarı geldi. Görür artçı depremlere dikkat çekerek bölgede beton dökmenin sakıncalı olduğunu belirtti. 

 

"İNŞAATLARDA CİDDİ SORUNLAR ÇIKABİLİR"
Twitter hesabından paylaşım yapan Naci Görür, artçılar devam ederken bölgede beton dökülmesi durumunda çatlakların oluşabileceğini ve inşaatlarda ciddi sorunlar çıkabileceğini vurguladı.


 

 

"BETON GÖREVİNİ GÖREMEZ HALE GELEBİLİR"
Görür'ün mesajı şöyle: "Arkadaşlar, deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır. Beton pirizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat alabilir ve görevini göremez hale gelebilir."

 

BAKAN KURUM İNŞAATLARIN BAŞLADIĞINI DUYURMUŞTU
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önceki gün yaptığı açıklamada, depremin vurduğu Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ilk etapta yapılacak 855 konutun inşasına başlandığını belirtmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.