1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Putin ateş püskürdü! 'Bunlar annelerini satmaya hazır'
Putin ateş püskürdü! 'Bunlar annelerini satmaya hazır'

Putin ateş püskürdü! 'Bunlar annelerini satmaya hazır'

Ruslar ülkenin yüzleştiği ağır ekonomik yaptırımlar nedeniyle de kaygılı. Kendi topraklarından kaçan Rusların en önemli adreslerinden biri İstanbul. Putin ise Rusya'nın yanında durmayan Ruslara hayli öfkeli...

A+A-

Erzurum Güncel- 3 haftadan fazladır Ukrayna topraklarında ilerleyen Rus askeri birliklerine talimat veren Putin "Ukrayna'yı işgal etmek istemiyoruz" vurgusunu her fırsatta yinelese de Ukrayna'da kan dökülmeye devam ediyor. Dünyada Rusya'nın bu savaş nedeniyle ağır bedeller ödeyeceği görüşü hakim. Bu durumdan rahatsızlık duyan on binlerce Rus, kendi topraklarından kaçarak İstanbul'a geldi. Putin ise Rusya dışında yaşayan Ruslara sert çıkıştı.

thumbs_b_c_317c8e543984299247086dbb44ab5ae4

Vladimir Putin paylaştığı bir video mesajda sert sözler sarf etti. Yurtdışında yaşayan Rusları Batı'ya daha fazla sempati duymakla suçlayan Putin, bu kişilerin "annelerini satmaya hazır" olduğunu söyledi. Putin konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

"Miami'de ya da Fransız Rivierası'nda villası olan, kaz ciğeri, istiridye ya da sözde cinsiyet özgürlükleri olmadan yapamayanları yargılamıyorum. Bunlar onlara göre daha yüksek bir kasta, bir ırka ait olmanın göstergeleri."

RUS VATANDAŞLAR İSTANBUL'A AKIN EDİYOR

thumbs_b_c_7e2c52b4111a4d7020d52d5ff8443b1a

Uzmanlar Rusların İstanbul'a akın etmesini 1920'de yaşanan Rusya İç Savaşı sırasında İstanbul'a yaklaşık 100 bin kişilik göçün gerçekleşmesiyle karşılaştırıyor. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Rus ekonomi uzmanı Konstantin Sonin durumun ciddiliğinin altını çizerken barış döneminde dahi böyle bir şey yaşanmadığını ifade ediyor.

Rusya'dan seferler düzenlemeye devam eden Türk Hava Yolları'nın uçuşları 30'u bulabiliyor. Bu da Rusların İstanbul'u tercih etmesinde önemli bir etken. Öte yandan Rusların yoğun olarak kaçtığı diğer ülkeler arasında eski Sovyet ülkelerinin yanı sıra Ermenistan, Kazakistan ve Gürcistan da bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.