1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Putin'in dünyaya korku salan tehdidi ortaya çıktı!
Putin'in dünyaya korku salan tehdidi ortaya çıktı!

Putin'in dünyaya korku salan tehdidi ortaya çıktı!

Rus liderin, eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'ya söylediği iddia edilen tehdide göre, Putin'e askerlerini 6 ülkenin başkentinde hazır tutması için sadece 48 saat yeter...

A+A-

Erzurum Güncel- Rusya ile Ukrayna arasında 34. gününe giren savaşta Vladimir Putin'in Ukrayna'yı hızlı bir şekilde işgal etme planı beklediği gibi gitmediği iddiaları güçleniyor. Rus askeri güçleri şu anda şiddetli çatışmalarla çıkmaza girmiş durumda. Bu sırada Vladimir Putin'in vaktiyle Rus birliklerini sadece iki gün içinde altı başkentte görevlendirmekle tehdit ettiği öne sürüldü.

thumbs_b_c_0a20e126ff1726c5b7a9df9216d9e161

Rusya Devlet Başkanının eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'yu 48 saat içinde Ukrayna, Polonya, Letonya, Litvanya, Estonya ve Romanya topraklarına asker gönderebileceği konusunda uyardığı söyleniyor.

Putin'in 2014'te yaptığı iddia edilen açıklamalarda, iki gün içinde altı ülkenin hepsinin başkentlerinde asker bulundurabileceğini iddia etti.

Alman gazetesi Suddeutsche Zeitung'un haberine göre, Rus lider Vladimir Putin
2019'da görevi Volodimir Zelenskiy'e bırakan Petro Poroşenko'ya şöyle dedi:

"İstesem iki gün içinde Rus birliklerini yalnızca Kiev'de değil, Riga, Vilnius, Tallinn, Varşova ve Bükreş'te de konuşlandırırım."

Gazete Putin'in Poroşenko'ya ayrıca "AB'ye çok güvenmemek" gerektiğini söylediğini aktarıyor. Poroşenko 2014'te ABD Kongresi'ne "Eğer şimdi durdurulmazlarsa, Avrupa sınırlarını aşacaklar ve dünyaya yayılacaklar" demişti.

Kremlin Putin'in söylemleri yayıldıktan sonra iddiaları yalanladı.

0_Evacuations-from-Mariupol-continue

Geçen ay Rus hükümeti, Rus işgalcilerin Ukrayna'daki vatandaşlar tarafından dostça karşılanacağını iddia etmişti. Ancak Rus güçleri bunun yerine güçlü bir direnişle karşılaştı ve Kiev'i güvence altına alamadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.