1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Rama'da kapılarını açtı: Palandöken’de Rus Rüzgârı Esecek
Rama'da kapılarını açtı: Palandöken’de Rus Rüzgârı Esecek

Rama'da kapılarını açtı: Palandöken’de Rus Rüzgârı Esecek

Yaklaşan kayak sezonu öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığı Erzurum’da bu yıl Rus turist rüzgârı esecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Rusya’daki turizm acenteleri ile görüşmelerin sağlandığını belirten RAMADA By Wyndham Erzurum Genel Müdürü M. Altuğ Kargı, “Rus misafirlerin geçmiş yıllara nazaran daha yoğun şekilde Türkiye’yi tercih etmeleri ile Erzurum, kayak konusunda birinci sırayı alacaktır” dedi.

Manolya BULUT-PUSULA

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi, uzun yıllar Rusya’dan gelen misafirlerini ağırlamış, kış turizminde Rus pazarında etkin rol oynamıştı. Ancak 2011 Kış Oyunlarından sonra Ruslar Erzurum yerine Avrupa’daki kayak merkezlerini tercih etmeye başladı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı fırsata çevirmeyi hedefleyen Erzurum’daki turizmciler, yeniden Rus pazarına yoğunlaşarak eski günlere dönmeyi planlıyor.

Bu kapsamda Rusya’daki turizm acenteleri ile sağlanan görüşmeler olumlu yanıt verdi. Kayak sezonu açılışı itibariyle sezon boyunca charter uçuşlarla turistler haftada iki kez direkt Erzurum’a gelecek.

Erzurum’da açılan son uluslararası marka otel olan RAMADA By Wyndham , 94 oda ve 200 yatak kapasitesiyle sezona hazır. Restoranında aynı anda 260 kişiye hizmet verilebilen otelde kayak odası bulunurken Palandöken Kayak Merkezi’nde de kayak malzemelerinin temininin sağlanacağı bir mağaza da açılacak. Hem şehir konsepti hem kış turizmine yönelik hizmet verecek otelde tüm personel özel eğitim aldı.

Tüm sezon Erzurum’dalar

Kentin Rus pazarına yabancı olmadığını söyleyen RAMADA By Wyndham Erzurum Genel Müdürü M. Altuğ Kargı, “Geçmişinden 1996 yılından itibaren 2010’lara kadar burası Rus pazarı için çok cazip bir merkezdi, özellikle kış turizmi açısından. 2010’dan sonra azalarak bugüne kadar geldi. 2012 ile 2014 sezonları arasında Polonya pazarı ile anlaşmalar yapılmıştı. Oradan üç yıl boyunca misafirler geldi. Ondan sonra yılbaşı öncesi ve sonrası dönemlerde birkaç haftayı kapsayan süreçte Rusya’dan charter uçaklarla misafirler geldi. Bu yıl farklı bir anlaşma üzerinde yoğunlaştık. Artık 3-4 haftalık periyotlar değil de bütün sezona yayılacak charter seferleri ile buraya Rus misafirlerin taşınması sağlanacak” dedi.

Kriz fırsata döndü

Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelerin fırsata çevrileceğini kaydeden Kargı, “Bu seneki beklentimiz geçmiş 10 yıldaki potansiyelin daha üstüne çıkmasını hedefliyoruz. Rusya’nın Ukrayna ile olan münasebetlerinden dolayı Rus halkının Avrupa’ya vize alması biraz zorlaştı. Kış turizminde Avrupa’ya tercihleri olamayacak gibi görünüyor. Rus misafirlerin geçmiş yıllara nazaran daha yoğun şekilde Türkiye’yi tercih etmeleri, Türkiye’yi tercih etmeleri durumunda da Erzurum kayak konusunda birinci sırayı alacaktır. Acentelerle dağdaki tüm oteller ve şehir otelleri içerisinde birkaçımız anlaşma gerçekleştirdik.  O acentelerin Antalya’daki merkezinde organizasyonu yaparak, Rusya’da özellikle Moskova ve etrafındaki acentelerin yetkilileri ile beraber ayrıca Türkiye’deki Antalya ve Kemer bölgesi ve diğer bölgelerdeki satış acenteleri ile birlikte Erzurum’a böyle bir tur düzenlediler. Buraya gelip bölgeyi gördüler, kayakla ilgili bilgi aldılar. İlk ziyaret edilen otellerden birisiyiz. Onları burada ağırladık, anlaşmaları sağladık. Erzurum’un Rusya’dan gelecek olan misafirler konusunda iyi bir potansiyel yakalayacağını düşünüyoruz. Aralık’ın ilk haftası gibi kayağın başlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Hedef karma misafir

Kış turizmi pazarının çeşitlendirilmesi gerektiğini de belirten Kargı, “Destinasyonu bir bölgeyi tek bir pazar üzerine kurmak sakıncalı. Bunu daha da çok çeşitlendirmeliyiz. Sadece Rusya değil bize ulaşımı yakın diğer ülkelerle bölge olarak irtibat haline geçip bütün kış döneminde gelebilecek anlaşmaları imzalıyor olmamız lazım. Şu anda sadece iç pazar odaklı bir yoğunluk var. Bu da yatırımcıları rahatsız ediyor olmalı. Tek bir pazara yönelmek o pazarda oluşabilecek herhangi bir aksaklıkta sorun yaşamak demek. Karma bir misafir profili oluşturmamız  gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İlk kafilenin 29 Aralık’ta geleceği RAMADA By Wyndham Erzurum, Palandöken Kayak Merkezi’ne 5 kilometre, havalimanına ise 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

aw769589-02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.