1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Reina katliamının ardından yazılanlar
Reina katliamının ardından yazılanlar

Reina katliamının ardından yazılanlar

Yılbaşı gecesi Türkiye'nin en gözde eğlence mekanlarından biri olan Reina'da gerçekleşen katliamın ardından sosyal medyada terörü ve teröristi öven çok sayıda paylaşım yapılması 'biz nasıl bu hale geldik' dedirtti.

A+A-

Erzurum Güncel- 2017 yılının ilk saatinde İstanbul Ortaköy’deki Reina’dan gelen korkunç haber tüm dünyayı şoka soktu. Katliamın yaşandığı andan itibaren Türkiye ve dünyadan terörü lanetleyen mesajlar üst üste gelmeye başladı. Aynı dakikalarda sosyal medyada bazı kişiler tarafından paylaşılan ve kendini kaybetmişcesine teröre övgüler yağdıran, neredeyse ‘oh olsun’ şeklindeki mesajlar herkesi şaşırttı.

Sınırsız Sorumsuz Sosyal Medya (S.S.S.M) döneminin yaşandığı bu günlerde insani duygular taşıyan herkesin lanetlediği ve tepki gösterdiği bu vahşet karşısında Başbakan da sessiz kalamadı. Yıldırım, nefret dolu mesajlara öfkesini sosyal medyada yaptığı şu uyarıyla dile getirdi;

“Terör örgütlerinin birbirinden farkı yoktur. Hepsinin amacı acımasızca insanları öldürmek, toplumda korku ve endişe oluşturmaktır. Vatandaşlarımızın sosyal medyada sorumlu davranmaları, örgütlerin amacına katkı sağlayacak paylaşımlardan kaçınmaları önem arz etmektedir. Bilinmelidir ki terörü öven söylemler suçtur ve cezai sonuçları olacaktır.”

BAROLAR BİRLİĞİ’NDEN SOSYAL MEDYA DUYURUSU

Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu, sosyal medyada paylaşılan teröre övgü mesajlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “İstanbul saldırısını tahrik eden ve sonrasında öven tüm açıklamalar ve mesajlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ekran çıktılarını bekliyoruz” dedi.

HAFTALAR öNCESİNDEN BAŞLADI!

Olaydan sonra sosyal medyada başlayan nefret söylemlerinin benzerleri, günler öncesinden Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan yılbaşı karşıtı ‘tuhaf’ eylemlerle de karşımıza çıkmıştı.

İşte ajansların servis ettiği o haberlerden bazıları;
(Biz bu haberlere konu olan sorumsuz kişilerin yüzlerini buzlayarak veriyoruz.)

“HALKI KİN VE DüŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA”

YER: AYDIN

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yılbaşı öncesinde oyuncak tabancayla temsili Noel Babayı kovalayarak ‘Noel Kutlamıyoruz’ yazılı pankartla basın açıklaması yapan 10 kişi gözaltına alındı. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığınca TCK’nın 216. maddesinin “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” hükümleri çerçevesinde soruşturma başlatıldığını resmi sitelerinden duyurdu.

FOTO: İHA

YER: İSTANBUL TEKNİK üNİVERSİTESİ

İstanbul Teknik üniversitesi (İTü) Maçka Kampüsü'nde toplanan bir grup öğrenci, Noel kutlamalarını ve Noel Baba'yı protesto etti. Kampüs girişinde toplanan öğrenciler, “İslam Topraklarında Yaşam Savaşı, Ehli Dünyanın Heyecanı Yılbaşı” yazılı pankart açtı. “Uyma Şeytana Aldanma Kutlama”, “ İslam'da Noel Yoktur” yazılı pankart ve dövizler açtı.

FOTO: İHA

NOEL BABAYI SüNNET EDİP BIçAKLADILAR

Grup basın açıklamasının ardından Noel baba şeklindeki balon maketin önüne bira kutuları, haç ve enjektör koydu. Grup şişme Noel Baba’ yı sünnet ettikten sonra bıçakladı.

YER: BALIKESİR

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bazı STK'larca yılbaşı böyle protesto edildi;

FOTO: İHA

YER: VAN

Van'da billboardlara, yılbaşı eğlencelerine ve Noel kutlamalarına tepki gösteren afişler asıldı. Kentin en işlek caddelerinde bulunan birçok billboard, trafo ve boş alanlara ‘Siz hiç Kurban Bayramı kutlayan Hristiyan gördünüz mü?', ‘Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır. (Ebu Davud)', ‘Biz Hıristiyan Bayramı kutlayan Müslüman gördük', ‘Unutmayın Noel baba, kendi çocukları üzerine gökten oyuncak, Müslüman çocukların üzerine ise gökten bomba atan kültürün temsilcisidir' sözlerinin yer aldığı afişler asıldı.

FOTO: İHA

YER: BALIKESİR

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Balıkesir Şubesi yılbaşı kutlamalarını protesto etti.

FOTO: İHA/Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.