1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Resmi Gazete'de adrese teslim kadro ilanları...
Resmi Gazete'de adrese teslim kadro ilanları...

Resmi Gazete'de adrese teslim kadro ilanları...

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) tüm girişimlerine rağmen üniversitelerin akademik kadro ilanlarında önceden belirlenmiş bir adayı tanımlayan özel şartlar ileri sürülmeye devam ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel- YÖK, üniversitelerin öğretim üyesi ilanlarında belirlediği özel şartların, sık sık “adrese teslim kadro” tartışmalarına neden olması üzerine Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nde değişiklik yapmış ve “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez” hükmünü eklemişti. Buna karşın üniversitelerin ilanlarına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; bazı üniversitelerin dün ve önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan ilanları da “adrese teslim kadro” tartışmasını beraberinde getirdi. 

Özel şartları dikkat çeken kadro ilanları ve üniversiteler şöyle:

- Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü için çıkılan profesör kadrosu için “Cumhuriyet tarihi ve Türk dış politikası alanında çalışmalarda bulunmak” şartı belirlendi.

- Yozgat Bozok Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü için açılan araştırma görevlisi kadrosu ilanında, “Hukuk fakültesi mezunu olmak” şartı istendi.

- Muş Alparslan Üniversitesi’nde Tarih Bölümü için yayımlanan doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuru koşulları arasında “Ortaçağda gümrük ya da ortaçağ ticareti tarihi üzerine çalışmaları bulunmak” yer aldı.

- Adıyaman Üniversitesi’nde Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’nda açılan profesör kadrosu için çıkılan ilanda, “yakınçağ tarihi alanında doçent unvanı almış, eğitim tarihi alanında çalışmalar yapmış olmak” şartları belirlendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.