1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Rıza Sarraf hakkında Başbakan Yıldırım'dan kritik açıklama
Rıza Sarraf hakkında Başbakan Yıldırım'dan kritik açıklama

Rıza Sarraf hakkında Başbakan Yıldırım'dan kritik açıklama

ABD'de tutuklu bulunan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf hakkında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Amerika'da görülmekte olan davalar, mesnetsiz, asılsız söylentilere ve yalanlara dayanmaktadır.

A+A-

Erzurum Güncel-  Türkiye'yi zorlama yoluyla birtakım isnatlarda bulunmak ve buradan finans sektörümüzü sıkıştırarak Türk ekonomisini zora sokmak gayretleri beyhudedir. Asla sonuç çıkarmaz." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım Yıldırım, Hilton Bomonti Otel'de düzenlenen "Türkiye Ekonomi Zirvesi"nde konuştu. Başbakan Yıldırım:, ABD'de görülen Rıza Sarraf davası hakkında şu ifadeleri kullandı:

- Türkiye, bugüne kadar ihracatında, ticaretinde, hem kendi hukukuna hem de uluslararası hukuka aykırı hiçbir işlem yapmamıştır."

- Türkiye'nin başka ülkelerle yaptığı ticaret, kimse kusura bakmasın, Türkiye'nin işidir, Türkiye'nin vereceği karara bağlıdır. Bu konuda da kimseden icazet almaya, ülkemizin ihtiyacı yoktur."

- Bazıları, kendileri ambargo koydukları ülkelerle rahat rahat ticaret yapacaklar, aynı ülkeyle Türkiye ticaret yapınca, bu suç olacak. Buna kargalar güler. Daha yakın zamanda, İran'la Amerika uçak satışı konusunda anlaşmaya vardılar, prensip anlaşmasına vardılar. Ondan sonra da kalkıp 'Türkiye ambargoyu deldi, ihlal etti' gibi ipe sapa gelmeyen iddialar ortaya koyuyorlar. Bunun neresinde hukuk var, bunun neresinde adalet var?"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.