1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Rus birliklerinden yeni hamle! Vahşet büyüsün diye…
Rus birliklerinden yeni hamle! Vahşet büyüsün diye…

Rus birliklerinden yeni hamle! Vahşet büyüsün diye…

Saldırılar şiddetli bir şekilde sürerken, Kiev'in kenar mahallelerinden gelen görüntüler, ölüm ve yıkımın yanı sıra Buça'da gerçekleştiği iddia edilen işkence için de kanıt teşkil ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Rus birlikleri Kiev'e ve kuzey Ukrayna'ya yönelik saldırılarından geri çekilirken, işgalin yol açtığı yıkımın boyutu tam olarak anlaşıldı. Buça ve Hostomel dahil olmak üzere birçok bölgede görülen elleri bağlı cesetler, yakın mesafeden vurulmalar ve işkence izleri, dünyanın öfkesine neden oldu. Sokaklarda yatan cesetlerle sivillere açıkça işkence yapıldığına, öldürüldüklerine ilişkin raporlar ve insanların rastgele vurulduğuna dair iddialar var. Yeni bir iddiaya göre ise işkence gören ve katledilen Ukraynalı sivillerin cesetleri, geri çekilen Rus askerleri tarafından patlayıcılarla tuzak haline getirildi.

MYNET - DIŞ HABER

222ü

HOSTOMEL BELEDİYE BAŞKANI DA ÖLDÜRÜLENLER ARASINDA

The Times'ın haberine göre Hostomel belediye başkanı Yriy Pzylyko da öldürülenler arasındaydı ve vücudunda daha fazla ölüm ve yıkıma neden olmak amacıyla patlayıcılar bırakılmıştı. Başrahip Piotr Pavlenko, arkadaşı olan belediye başkanının cesedini görmeye gitti, ancak cesede dokunmaması gerektiği söylendi, çünkü patlayabilirdi.

''KASTEN SUÇ İŞLENDİ''

Ukraynalı milletvekili Oleksandr Yurchenko, Buça'da sivillere yönelik saldırıların özellikle rahatsız edici olduğunu belirtti. The Times'a konuşan Yurchenko şunları söyledi:

"Buça, Hostomel kadar ağır hasar görmedi ancak sivillere kasten suç işlendi. Şimdi Rusların işgal ettiği pek çok yer için durumun böyle olduğunu keşfediyoruz. Hostomel gibi çatışmaların yoğun olduğu yerlerde muhtemelen daha fazla insan öldürüldü. Bucha gibi işgal edilmiş yerlerde kadınlara tecavüz edildi, çocuklar vuruldu, insanların cesetleri ezildi."

0_Russian-attacks-on-Ukraine (1)

ZELENSKİY: YAPTIKLARINDAN SONRA TEK HAK ETTİKLERİ ÖLÜM

Buça'da meydana gelen işkence izlerinin ardından Irpin'de cesetlerin patlayıcılarla donatıldığına dair haberler de geldi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy de işkenceye şu sözlerle tepki gösterdi:

"Yüzlerce insan öldürüldü. İşkence yapıldı, siviller infaz edildi. Sokaklarda cesetlerle dolu. Ölülerin cesetleri bile mayınlandı.

"Yağmanın sonuçları her tarafta. Yoğun kötülük topraklarımızda. Katiller. İşkenceciler. Tecavüzcüler. Yağmacılar. Kendilerine ordu diyorlar ancak yaptıklarından sonra sadece ölmeyi hak ediyorlar."

0_Russian-attacks-on-Ukraine

Zelenskiy, Ukrayna'da oğullarının sivillere ne yaptığını bilmesini isteyen Rus annelere de mesaj verdi:

"Her Rus askerinin annelerinin Buça'da, İrpin'de, Hostomel'de öldürülenlerin cesetlerini görmesini istiyorum. Ne yaptı onlar? Neden öldürüldüler?

"Sokakta bisiklete binen adam ne yaptı? Sıradan, huzurlu bir şehirde neden sıradan siviller işkence edilerek öldürüldü? Neden kadınlar küpeleri kulaklarından sökülüp boğuldu? Nasıl oldu da kadınlar çocukların gözü önünde tecavüz edilip öldürülebildi?

"Nasıl oldu da cansız bedenleri bile kirletilebildi? Neden insanların cesetlerini tanklarla ezdiler? Ukrayna'nın Buça şehri Rusya'nıza ne yaptı? Bütün bunlar nasıl mümkün oldu?

"Rus anneler! Yağmacı yetiştirmiş olsanız bile nasıl kasap oldular? Çocuklarınızın içindekilerden habersiz olamazsınız. İnsancıl her şeyden yoksun olduklarını görmezden gelemezsiniz. Ruhları, yürekleri yok. Zevkle ve kasıtlı olarak öldürdüler."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.