1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Rusya Ukrayna savaşında korkunç bilanço!
Rusya Ukrayna savaşında korkunç bilanço!

Rusya Ukrayna savaşında korkunç bilanço!

Rusya Ukrayna Savaşı tüm şiddetiyle sürerken gelen son dakika haberi Rusya'nın işgal ettiği Kiev ve diğer şehirlerle bu sabah girdiği Harkov'da büyük kayıplar yaşadığını gösterdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Ukrayna'dan Rusya ile kendi topraklarında sürdürülen savaşa ilişkin 4 bin 300 Rus askerinin öldürüldüğü ve yüzlerce aracının da imha edildiği bilgisi geldi. Rusya Ukrayna savaşı şehirlerde sokak sokak sürüyor. Ayrıca silahlanan halk da Rusya güçlerine karşılık vermeye başladı. İşte savaştan fotoğraflar ve son dakika gelişmeleri

Rusya Ukrayna savaşı son dakika haberleri: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in harekat adını vererek talimat verdiği Ukrayna işgalinin kısa sürede şiddetli bir savaşa dönüşmesinin ardından birbiri ardına son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Savaşın dördüncü gününde bir yandan Başka Türkiye olmak üzere iki ülkenin müzakere masasına oturtulma çabası devam ederken diğer yandan Rusya'nın Ukrayna'nın en büyük şehirlerindeki ilerleyişi devam ediyor.

Ancak Ukrayna tarafından savaşta Rusya'nın beklemediği bir darbeyle karşılaştığını duyurdu. Yapılan son dakika açıklamasında Rusya ordusuna binlerce kayıp verdirildiği resmen ilan edildi.

İşte Rusya Ukrayna savaşından son dakika haberleri:

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında korkunç bilanço! Ukrayna’dan yeni gelen görüntüler şok etti; İşte Rusya Ukrayna savaşından o fotoğraflar

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDAN SON DAKİKA | BİNLERCE RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Rusya'nın şehirleri işgali sürerken Ukrayna'da savunma halka kadar indi. Silahlanan vatandaşlar Rus güçlerine sokak sokak direnmeye çalışıyor. Bu gelişmeler ışığında 4. gününe giren Rusya Ukrayna savaşında Ukrayna'dan gelen açıklama ile öldürülen Rus askeri sayısı ilan edildi. Buna göre Rusya şimdiye kadar 4 bin 300 asker ve 146 tank kaybetti.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında korkunç bilanço! Ukrayna’dan yeni gelen görüntüler şok etti; İşte Rusya Ukrayna savaşından o fotoğraflar

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Ukrayna'nın etkisiz hale getirdiğini duyurduğu Rus askerleriyle ilgili Rusya'dan yalanlamalar gelmişti. Ancak ilerleyen saatlerde esir alınan Rus askerleri ve öldürülen Rusya ordusu mensuplarının görüntüleri de paylaşıldı. Ayrıca işgal edilen ve sivillerin hedef alındığı noktalardan da çok sayıda çarpıcı savaş fotoğrafı paylaşıldı.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında korkunç bilanço! Ukrayna’dan yeni gelen görüntüler şok etti; İşte Rusya Ukrayna savaşından o fotoğraflar

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: 975 TESİSİ VURDUK

Savaşın diğer tarafı Rusya'dan da Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov bir son dakika açıklamasında bulunarak Rus askeri birliklerinin Ukrayna'da toplam 975 askeri altyapı tesisini imha ettiğini bildirdi. Konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

RUSYA: KENTLERİ BLOKE ETTİK!

Rus askeri birliklerinin, Ukrayna'nın doğusundaki Novoahtırka, Smolyaninovo'nun yanı sıra Stanitsa Luhanska, Heniçevsk yerleşim birimleri ile Herson Havaalanı'nı kontrol altına aldığını belirten Konaşenkov, Herson ve Berdyansk kentlerinin de bloke edildiğini aktardı.

"HAVA VE DENİZDEN FÜZE ATIYORUZ

Ukrayna ordusuna karşı uzun menzilli seyir füzelerini, hava ve denizden kullandıklarını kaydeden Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait toplam 975 askeri altyapı tesisi Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından imha edildi. Bunların arasında 23 komuta merkezi, 43 radar istasyonu, 31 hava savunma füze sistemi var." dedi.

Ayrıca Ukrayna ordusuna ait toplam 223 tank, 28 uçak, 39 çok namlulu roketatar ve 143 askeri teçhizatın imha edildiği bilgisini paylaşan Konaşenkov, 471 Ukrayna askerinin esir alındığını ifade etti.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında korkunç bilanço! Ukrayna'dan yeni gelen görüntüler şok etti; İşte Rusya Ukrayna savaşından o fotoğraflar

ZELENSKİY: SAVAŞI BİTİRMEK İSTİYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada Rusya ile müzakerelere ilişkin, "Biz savaşı bitirmek istiyoruz. Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul, Bakü, Rusya tarafına bunların hepsini teklif ettik. Roketlerin üzerimize yağmadığı herhangi bir ülkenin herhangi bir şehrinde olabilir. Ancak o zaman görüşmeler dürüst geçebilir ve savaşı sona erdirebilir" dedi.

 

ZELENSKİY: İŞGALCİ RUSYA CANLI OLAN HER ŞEYLE SAVAŞIYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile gerçekleştirilmesi planlanan müzakerelere ve Belarus'a karşı açıklamalarda bulundu. Rus birliklerinin canlı olan her şeyi hedef aldığını belirten Zelenskiy, "İşgalciler canlı olan her şeye karşı savaşıyorlar. Kreşlere, sivil yerleşim yerlerine, ambulanslara karşı savaşıyorlar. Hiçbir askeri nokta olmayan yerleşim yerlerini vuruyorlar. Ukrayna'nın bazı şehirlerinde İkinci Dünya Savaşı'ndaki gibi yaşama mücadelesi veriliyor" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARINIZIN GÖZLERİNE BAKAMAYACAKSINIZ"

Belarus halkına da sitem eden Volodimir Zelenskiy, "Şu anda olan Rusya Ukrayna savaşında ne yazık ki siz bizimle değilsiniz. Sizin topraklarınızdan Rus ordusu Ukrayna'ya roket atıyor. Sizin topraklarınızdan bizim çocuklarımızı öldürüyorlar. Evlerimizi yıkıyorlar ve onlarca yıl babalarımız, dedelerimiz tarafından yapılan her şeyi patlatmaya çalışıyorlar. Ne olacağınıza siz karar verin Belarus halkı. Çocuklarınızın gözlerine nasıl bakacaksınız? Birbirinizin ve komşularımızın gözlerine nasıl bakacaksınız? Biz Ukraynalılar sizin komşunuzuz. Belarus olun, Rusya olmayın" sözlerini kullandı.

BUNU RUSYA SEÇTİ

Rusya Ukrayna savaşının bitirilmesine ilişkin aralarında İstanbul'un da olduğu farklı şehirleri Rusya'ya sunduklarını ifade eden Zelenskiy, "Savaşı bitirmek için düzenlenen müzakerelerde sizin başkentiniz Minsk'in adı geçiyor. Müzakereler için bizim seçmediğimiz bir yer burası. Siz de seçmediniz, Rusya yönetimi seçti" dedi.

TÜRKİYE: RUSYA SALDIRISI VE ÇATIŞMALAR DERHAL SONLANMALI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Rus saldırıları derhal durdurulmalı ve ateşkes müzakerelerine başlanmalıdır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.