1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Rusya'dan ABD'ye 'Ukrayna' uyarısı: Eşi benzeri görülmemiş sonuçları olur
Rusya'dan ABD'ye 'Ukrayna' uyarısı: Eşi benzeri görülmemiş sonuçları olur

Rusya'dan ABD'ye 'Ukrayna' uyarısı: Eşi benzeri görülmemiş sonuçları olur

Bir yandan Ukrayna'daki saldırılarını sürdüren, bir yandan da Ukrayna'yı destekleyen ülkelere "uyarılarda" bulunan Rusya, bir kez daha ABD'yi hedef aldı. ABD'ye, Ukrayna'ya silah göndermeyi durdurması çağrısı yapan Rusya, aksi halde eşi benzeri görülmemiş

A+A-

Erzurum Güncel- Ukrayna'ya destek veren başta Batılı ülkelere sık sık uyarılarda bulunan Rusya, bir kez daha ABD'yi hedef aldı. ABD'ye çağrıda bulunan Rusya, Ukrayna'yı silahlandırmaya devam etmesi durumunda eşi benzeri görüşmemiş sonuçlar olacağını belirtti.

Washington Post'un haberinde yer alan Rusya'nın ABD'ye yolladığı diplomatik notta "ABD ve müttefiklerine, Ukrayna'yı bölgesel ve uluslararası güvenlik için eşi benzeri görülmemiş sonuçlar doğurabilecek sorumsuz biçimde silahlandırmayı durdurma çağrısında bulunuyoruz " ifadesi yer aldı.

thumbs_b_c_defffd5c999989c1315d5959b6ba848b

Rusya 24 Şubat'ta "özel askeri operasyon" olarak tanımladığı bir hamle ile Ukrayna'yı işgal etmiş ve Batılı devletler bu adıma çok ağır yaptırımlarla yanıt vermişti. Çok sayıda Batılı devlet Ukrayna'ya silah, mühimmat ve teçhizat yardımı yapıyor.

LAVROV, "HEDEF OLACAKLAR" DEMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, 13 Nisan'da Ukrayna topraklarına silah taşıyan ABD'ye ve NATO'ya ait araçları meşru askeri hedef olarak değerlendireceklerini açıklamıştı.

TASS haber ajansının haberinde Ryabkov'un "Ukrayna topraklarına ABD-NATO silah sevkiyatlarını meşru askeri hedefler olarak göreceğimiz uyarısında bulunuyoruz" dediği bilgisi yer almıştı. (Reuters)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.