1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Rusya'dan Ukraynalı sivillere 'ahlaksız' teklif!
Rusya'dan Ukraynalı sivillere 'ahlaksız' teklif!

Rusya'dan Ukraynalı sivillere 'ahlaksız' teklif!

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal harekatı sürerken, tahliyeler için alınan ateşkes kararı her ne kadar olumlu görünse de Rusya'nın teklifi büyük tartışmalara neden oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Rusya, tahliyeler için üçüncü kez ateşkes ilan ederken, Rusya ve Belarus'u güzergah olarak belirledi. Ukrayna ise adeta 'bize gelin ya da ölün' anlamına gelen bu teklifi 'ahlaksızca' olarak nitelendirdi. Ayrıca kadın ve genç kızları bekleyen en büyük tehlikenin ise taciz, tecavüz ve uluslararası seks mafyası olduğu ifade edildi.

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatı 13. günde devam ederken sivillerin tahliyesi için alınan ateşkes kararı daha önce 2 defa bozulmuştu. Rusya, insanı koridor için 3. kez geçici ateşkes kararı alırken, bu kez de verdiği güzergahlar büyük tepki çekti. Açıklanan güzergaha göre siviller Rusya ya da Belarus'a geçebilecek. Rusya'nın, "Ya bize gelin ya da ölün" anlamına gelen bu kararı karar büyük tepki çekerken, Ukrayna tarafı ise bunu 'tamamen ahlaksızca' olarak değerlendirdi...

SADECE 2 GÜZERGAH AÇIKLADILAR

Rusya'nın, Ukrayna’yı işgal girişimi 13'üncü gününde sürerken dün bir kez daha sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan edildi. Daha önceki 2 gün de ateşkes ilan eden Rusya, buna rağmen kaçmaya çalışan sivillere ateş açmıştı. Dün ilan edilen ateşkeste Kiev, Mariupol, Harkov ve Sumi kentleri için açıklanan tahliye güzergahları sadece Rusya ve müttefiki Belarus’a çıkıyordu.

2022-03-07T172428Z_1859732317_RC2JXS9BBUGW_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-ODESSA-JEWS

DRONELARLA DENETİM

Rusya ayrıca tahliye güzergahlarını insansız hava araçlarıyla denetleyeceğini ve siviller için Kiev’den Moskova’ya hava koridoru açacağını duyurdu.

20220307_2_52487964_74380782

"TAMAMEN AHLAKSIZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Vlidimir Zelenskiy’nin sözcüsü, Rusya’nın tutumunu ‘tamamen ahlaksız’ olarak nitelendirdi. İngiltere Avrupa Bakanı James Cleverly, Rusya’nın açıklamasının ‘inanılmaz derecede alaycı’ olduğunu söyledi.

20220307_2_52487964_74380781

MAYINLI GÜZERGAH

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Ukrayna Mariupol’dan insani koridorları kullanarak kaçmaya çalışanların gittikleri yolun mayınlı olması nedeniyle mahsur kaldığını açıkladı. Rusya, ateşkesin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talebi üzerine ilan edildiği açıklandı. Ancak Fransa, Macron’un ateşkes talebinde bulunduğu iddiasını yalanladı.

2022-03-02T164332Z_1338032145_RC2AUS9B4SW3_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-KYIV-MATERNITY-HOSPITAL

1.7 MİLYONU GEÇTİ

Rus saldırılarının yerleşim yerlerini hedef almasının ardından evlerini terk eden sivil sayısında hızlı bir artış yaşanıyor. Şu an 1.7 milyonu aşan komşu ülkelere göç sayısı, BM’ye göre 5 milyon kişiyi bulacak. Bu, Avrupa’da 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük göç dalgası. Göç edenlerin büyük kısmı ise kadınlar ve çocuklar. 18 ve 60 yaş arasındaki erkeklerin silah altına alındığı ve ülkeyi terk etmelerinin yasak olduğu Ukrayna’da, kadınlar en zor 8 Mart’ı yaşıyor.

KADINLARI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

BM’ye göre sınırı geçenlerin 500 bini çocuk, kadınların 80 bini ise önümüzdeki 3 ay içinde doğum yapacak. Öte yandan savaş koşullarında sınıra ulaşan kadın ve genç kızları bekleyen en büyük tehlike, taciz, tecavüz olayları ile uluslararası seks mafyası. Nüfusun yüzde 54’ünü kadınların oluşturduğu Ukrayna’da, kadınların yüzde 60’ı lise ve üniversite eğitimli olup iş gücüne katkısı (Yüzde 47.4) nerdeyse erkeklerle eşitti. Ama gel gör ki o kadınlar için savaş daha yeni başlıyor.

FUHUŞ ÇETELERİNDEN KADINLARA, ÜCRETSİZ ULAŞIM VAADİYLE TUZAK

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre ise 27 yaşındaki Ukraynalı bir kadın, fuhuş çeteleri tarafından ücretsiz ulaşım vaadiyle kandırıldıklarını söyledi. Ukraynalı kadın, Polonya'ya geçmek isteyen bir arkadaşının Varşova'ya ücretsiz götüreceğini söyleyen bir kişi tarafından kandırıldığını belirtti. Zor durumda kalan arkadaşının ulaşım teklifini kabul ettiğini söyleyen genç kadın "Varşova'ya vardıklarında arkadaşımdan para istemiş. Kendisine borcu olduğunu söyleyip bu borcu çalışarak ödemesi gerektiğini söylemiş." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.