1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesinde 5'inci gün! Rusya: Hava üstünlüğünü ele geçirdik
Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesinde 5'inci gün! Rusya: Hava üstünlüğünü ele geçirdik

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesinde 5'inci gün! Rusya: Hava üstünlüğünü ele geçirdik

Rusya ordusu, Ukrayna'daki hava üstünlüğünü ele geçirdiğini duyurdu. Avustralya Başbakanı Scott Morrison ise Rusya Devlet Başkanı Putin'in ülkeye girişinin yasaklandığını duyurdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Rusya'nın geçtiğimiz perşembe Ukrayna'ya yönelik başlattığı müdahalede 5'inci güne girildi. Başkent Kiev'in yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusundaki Chernihiv'in merkezindeki bir konut Rus füzesinin hedefi oldu. Kiev ve Harkov ise güne patlama sesleri ile uyandı. Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyashko, Rus saldırılarının 16 çocuğun hayatına mal olduğunu duyurdu. İngiltere Başkanı Boris Johnson ile görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in önümüzdeki 24 saatin Ukrayna için çok önemli bir dönem olduğuna inandığını söylediği aktarıldı. Öte yandan Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ülkeye girişinin yasaklandığını duyurdu.

"RUS ORDUSU YAVAŞLATILDI"

11.30: İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da devam eden savaşla ilgili paylaştığı istihbarat raporuna göre, Rus kara birlikleri Kiev’in kuzeyine 30 km kala Ukrayna kuvvetleri tarafından yavaşlatıldığı belirtildi.

"5 BİN 300 RUS ASKER HAYATINI KAYBETTİ"

11.10: Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, ülkesine saldıran Rus güçlerinin, yaklaşık 5 bin 300 asker kaybettiğini açıkladı.

11.00: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri: Uzun zamandır beklenen konvoy Harkov'a ulaştı. Tanksavar silahları, Stinger MANPAD'lerini tedarik ettik.

RUSYA, UKRAYNA'DA HAVA ÜSTÜNLÜĞÜNÜ ELE GEÇİRDİ

10.19: Rusya ordusu, Ukrayna'daki hava üstünlüğünü ele geçirdiğini duyurdu.

10.02: Yunanistan hava sahasını Rus uçaklarına kapatma kararı aldı.

RUSYA MERKEZ BANKASI FAİZİ YÜZDE 20'YE YÜKSELTTİ

09.50: Rusya Merkez Bankası politika faizini yüzde 20'ye yükseltti.

10.07: Kanada Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Rusya’ya ait bir Aeroflot'un 111 sefer sayılı uçuşunun yaptırımları ihlal ederek Kanada hava sahasını kullandığı ve durumun incelendiği belirtildi.

bir-rus-ticari-ucagi-kanada-hava-sahasini-ihlal-etti_1115_dhaphoto1

PUTİN'İN AVUSTRALYA'YA GİRİŞİ YASAKLANDI

09.39: Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaştan sorumlu tutukları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerine ülkeye giriş yasağı kararı aldıklarını açıkladı.

09.25: İngiltere, vatandaşlarının Rusya Merkez Bankası ile her türlü işlemlerini yasakladı.

"DONBASS'TA GENEL SEFERBERLİK ASKIYA ALINDI"

09.20: Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Denis Puşilin, Donbass bölgesinde ilan edilen genel seferberliğin müzakereler öncesi askıya alındığını duyurdu.

08.57: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne göre Kiev, Ukrayna'nın kontrolü altında. Açıklamada, 'Rusya'nın burayı işgal etmeye yönelik tüm çabaları başarısız oldu' denildi.

KİEV'DE MARKET VE TOPLU TAŞIMA AÇILIYOR

08. 28: Ukrayna basını: Kiev'de bakkallar ve toplu taşıma 08:00'den itibaren açılacak. Metro trenleri normalden çok daha az sıklıkta çalışacak.

'BELARUS NÜKLEER OLMAYAN STATÜDEN VAZGEÇTİ'

08.12 Rus basınında yer alan haberlere göre, Belarus nükleer olmayan statüden vazgeçme teklifini onayladı

Bu hamle teorik olarak Rusya'nın Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra Rusya'nın nükleer silahlardan vazgeçmesinden bu yana ilk kez Belarus topraklarına nükleer silah yerleştirmesine izin verebilir.

RUSYA'DAN YABANCILARA SATIŞ YASAĞI

08.05: Rusya Merkez Bankası, yabancıların Rus menkul kıymetlerini satmalarını yasakladı.

Rusya Merkez Bankası yaptığı yazılı açıklamada, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle (TSİ) 07.00’da başlaması gereken döviz piyasasındaki işlemlerin saat 10.00'da başlayacağını duyurdu. Açıklamada, Rus piyasasındaki işlemlerde yabancı müşteriler adına Rus menkul kıymetlerin satışının da geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

08:00: Ukrayna Basını: Fransa'dan yabancı lejyon savaşçılarının Ukrayna'ya inmesi bekleniyor.

BERDYANSK RUS KONTROLÜNE GEÇTİ

07.49: Ukrayna’nın güneyinde, Azov Denizi'ne kıyısı bulunan Berdyansk kenti Rus kontrolüne geçti. 100 bin nüfuslu kentte küçük bir de donanma üssü bulunuyordu.

07.25: Ukrayna'ya ait haber ajansı UNIAN, Kiev'de Lukyanovka hava savunma sisteminin devreye girdiğini duyurdu.

07.23: Rusya iletişim denetleme kurumu Roskomnadzor, Ukrayna’nın kurduğu savaş esirleri sitesine erişimi engelledi. Ukraynalı yetkililer bu sitede öldürülen veya esir alınan Rus askerlerine dair fotoğrafları ve belgeleri yayınlıyordu.

06.06: Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD başkanı Biden'in bugün batılı müttefikler ve ortaklarla Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla ilgili gelişmeleri tartışmak ve birleşik müdahaleyi koordine etmek için TSİ 19.15'te bir görüşmeye ev sahipliği yapacağı bilgisine yer verildi.

06.01: Ukrayna devlet özel iletişim servisi bir füzenin Kiev'in yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusundaki Chernihiv'in merkezindeki bir konut binasına çarparak yangına neden olduğu bildirildi.

05.49: İngiltere Başbakanı Boris Johnson , Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakanlık kaynakları görüşme ile ilgili ülke basınına şu açıklamada bulundu:

"Zelenskiy, önümüzdeki 24 saatin Ukrayna için çok önemli bir dönem olduğuna inandığını söyledi. Başbakan, İngiltere ve müttefiklerinden savunma yardımının Ukrayna'ya ulaşmasını sağlamak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.