1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sadettin Tantan'dan Bahçeli'ye yanıt: HÜDA PAR'ın parti programını okumuş olsa...
Sadettin Tantan'dan Bahçeli'ye yanıt: HÜDA PAR'ın parti programını okumuş olsa...

Sadettin Tantan'dan Bahçeli'ye yanıt: HÜDA PAR'ın parti programını okumuş olsa...

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasıyla gözler Devlet Bahçeli'den gelecek yanıta çevrildi. Bahçeli yaptığı açıklama ile eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a çağrıda bulundu. Tantan, çağrıya karşılık Halk TV'de değerlendirmede bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDAPAR hakkında, "Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır" açıklamasını yaptı.

"Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir" diyen Bahçeli, "Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla 'emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir' görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur" ifadelerini kullandı.

Tantan, Bahçeli'nin açıklamalarını ve çağrısını Halk TV ekranlarında değerlendirdi.

Tantan, "Sayın Bahçeli, HÜDA PAR'ın parti programını okumuş olsa, Cumhuriyet'in ilkelerine karşı, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin temel felsefesine karşı duran HÜDA PAR ile; yine bir organize suç örgütü ve terör örgütü ile Oslo'da İstihbarat başkanıyla oturan, Cumhur İttifakı'nın büyük ortağının duruşuna karşı, her iki örgütün de kimler tarafından kontrol altında olduğunu bilen Sayın Bahçeli, buna ne diyecek acaba? Bunu sormak lazım, sorgulamak lazım" dedi.

"Emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir" sözlerini açıklık getiren Tantan;

"Türkiye'yi yıllardır kim yönetiyor? Türkler mi yönetiyor? Devletin temel altyapısı Türk kimlikli olsa; devletin temel altyapısı Türkiye Cumhuriyeti halkına ve milletine ait olsa kirli ve kimliksiz siyasetçiler parlamentoda halkın temsilcisi olabilirler miydi? Bugün Türkiye'de kirli ve kimliksiz siyasi kadrolar ülkeye egemen olmuşsa halk müsade edebilir miydi?

Bugün özellikle yıllar içerisinde halkın birikimi olan alın teriyle kazandığını cemaatlere kendi yandaşlarına aktarıldığı bir dönemi yaşıyor Türkiye.

Yüce Türk milleti kendi Türk kimliğini başkalarına kullandırabilir miydi?"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.