1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Savcılara 'Kılıçdaroğlu'nu gözaltına alın' talimatıdır'
'Savcılara 'Kılıçdaroğlu'nu gözaltına alın' talimatıdır'

'Savcılara 'Kılıçdaroğlu'nu gözaltına alın' talimatıdır'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın' açıklamasına tepki gösterdi.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın' açıklamasına tepki göstererek, "Açıklama, savcılara 'Kılıçdaroğlu'nu gözaltına alın' talimatıdır. CHP Genel Başkanı, Tayyip Erdoğan'ın tehditlerinden, şantajlarından, baskılarından korkmuyor. Böyle bir şeye cesaret ettiklerinde, gök kubbeyi dar ederiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, partisinin 'Adalet Yürüyüşü'nün 3'üncü gününde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

CHP'li Tezcan, "Sayın Erdoğan, bu açıklamanın hiçbir yerinde 'Türkiye'de adalet var' diyemiyor. 'Adalet var, niye yürüyorsunuz?' diyemiyor. Tam tersine 'Adalet sokaklarda aranmaz' diyor yani adaletin olmadığını kendisi de biliyor. Bize bulunduğu tavsiye, 'Adalet oralarda aranmaz'. Adliyeden, Meclis'ten, hukuktan adaleti çıkardılar. Adaleti arayacağımız yer; meydanlardır, sokaklardır" diye konuştu. 

"SAYIN ERDOĞAN'IN ÖRTÜLÜ TALİMATLARINI DAHA ÖNCE BİLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye'de parlamentodur, Yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın' açıklamasına tepki gösteren CHP'li Tezcan, şunları söyledi: 

"AK Parti Genel Başkanı, yine savcılara ve hakimlere talimat vermiş. Aslında yaptığı açıklama, 'Kılıçdaroğlu'nu gözaltına alın' talimatıdır savcılara. Sayın Erdoğan'ın bu örtülü talimatlarını biz daha önce biliyoruz. Bunu basın mensupları için işaret etti, 'Hesabını vereceksiniz' dedi. Hemen savcılar harekete geçtiler, gazetecileri tutukladılar. Şimdi de 'Adalet Yürüyüşü'nden duyduğu korku nedeniyle örtülü olarak 'Yarın savcılar, seni de çağırırsa' diyor. Biz, değil saray savcılarının bizi çağırmasından korkmak; bütün şer güçlerini bir araya getirip, üzerimize gelseniz de mazlumların adalet isteğini yükseltmeye devam edeceğiz. Ayaklarımıza kara sular inse dahi ülkenin kara günlere teslim edilmemesi için yürümeye devam edeceğiz. Bu mücadele, bitmeyecek. CHP Genel Başkanı, Tayyip Erdoğan'ın tehditlerinden, şantajlarından, baskılarından korkmuyor. Bu ülkede mazlumların sesi olan cesaretli bir sese ihtiyaç var. İşte Kemal Kılıçdaroğlu, o cesaretli sesin ta kendisidir. Sayın Erdoğan, duysun bunu"

"BÖYLE BİR ŞEYE CESARET ETTİKLERİNDE GÖK KUBBEYİ DAR EDERİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savcılara talimat verdiğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Belli ki Cumhurbaşkanı, savcılara şimdi 'çağırın' talimatı veriyor. O 'çağırırlarsa' sözü, 'çağırın' talimatıdır. Böyle bir şeye cesaret ettiklerinde, gök kubbeyi dar ederiz. Türkiye, o kadar baskıya ve zorbalığa teslim olacak noktada değil. Gök kubbeyi dar ederiz. Biz demokrasi, hukuk ve özgürlük kavgası veriyoruz. Sarayın savcılarına teslim olmamaya kararlıyız ve bu kararlılıkla da devam edeceğiz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.