1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Seçime girecek milletvekili dertli
Seçime girecek milletvekili dertli

Seçime girecek milletvekili dertli

Seçime girecek milletvekili: 'Herhalde arabayı satacağız artık'

A+A-

Erzurum Güncel- 7 Haziran seçimlerinin ardından yeniden seçim yapılacak olması kampanya finansmanı konusunda milletvekillerini düşündürüyor. Bir milletvekili, “Daha fazla gücüm kalmadı, ikinci kez denemem” derken bir başkası ise “Şimdi elde para kalmadı, herhalde arabayı satacağız artık” dedi.

Habertürk Gazetesi'nden Salih çolak'ın haberine göre; 7 Haziran seçimlerinde Meclis’e giren yeni milletvekilleri 2,5 ay sonra yeniden seçim için yollara düşecek. En kısa süreli vekil olarak tarihe geçecek 25. Dönem milletvekillerinin sandıktan önce “seçim masrafları için finansman ihtiyacı” ve milletvekili listesinde ortaya çıkacak büyük rekabet engellerini aşmaları gerekiyor. özellikle AK Parti’de 3 dönem yasağının kalkmasıyla birlikte önde gelen 70 isim milletvekili listelerine girmek için bastıracak. 25. Dönemle birlikte 3 dönemi dolanlar da listelere girmek isteyecek. Bu durumda özellikle yeni vekiller erken seçim aday listelerinde yer bulmakta zorlanacak.

YENİDEN SEçİM KARARI

İKİ KAMPANYA FİNANSE ETTİLER

CHP de ön seçim zorunluluğuna çare arıyor. önseçim nedeniyle 7 Haziran’da iki seçim kampanyasını finanse eden CHP milletvekillerini 1 Kasım’da finansal açıdan daha zorlu bir süreç bekliyor. Yeni milletvekilleri listelere girebilirse ikinci büyük engelle kampanya finansmanında karşılaşacak. Partilere seçim yardımı yapılmayacak olması milletvekillerine daha fazla mali yük bindirecek. Parti genel merkezlerinin üstlendiği organizasyonlar dışında toplantılar yemekler davetler düzenleyen köylere kadar seçim çevrelerini dolaşın milletvekilleri seçim bürou ve propaganda için araçlar kiralıyor. Bu araçları giydiriyor, pankart ve afiş bastırıyor. Vekiller tüm bunlar için ciddi harcama yapıyor. Bazı milletvekilleri kampanyasını karşılayabilmek için şimdiden evini otomobilini gözden çıkardı.

 

‘BİR DAHA YOKUM’

7 Haziran öncesi 300 bin lira harcadığını ve seçilemediğini belirten bir bürokrat aday, “Bir ev parası harcadım. Yeni bir seçim için de bu kadar para lazım. Daha fazla gücüm kalmadı, ikinci kez denemem” diyerek aday olmayacağını belirtti. Bir partinin üst düzey yetkilisi olan milletvekili ise 7 Haziran seçimlerinde ciddi para harcadığını diye getirerek, “Genel merkezin de parası yok. Zaten geçen seçimde de ben eksik kalan yerleri tamamladım. Şimdi elde para kalmadı, herhalde arabayı satacağız artık” diyerek yaşanan kaynak sıkıntısının boyutlarını ortaya koydu.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.