1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Şehit Kazar adına kütüphane Erzurum'da açıldı
Şehit Kazar adına kütüphane Erzurum'da açıldı

Şehit Kazar adına kütüphane Erzurum'da açıldı

“Erzurum DAP ile Okuyor ” projesi kapsamında DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Adnan Menderes Anadolu Lisesi Şehit Jan. Uzm. Çavuş Aykut Kazar Kütüphanesinin açılışı yapıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum DAP ile Okuyor ” projesi kapsamında DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı  ve Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Adnan Menderes Anadolu Lisesi Şehit Jan. Uzm. Çavuş Aykut Kazar Kütüphanesinin açılışı yapıldı. Zengin kaynakları, çağdaş teknolojik altyapısı ve etkileyici görünümüyle öğrencilerin bilgiye erişimini desteklemek amacıyla tasarlanan kütüphane, gençlerin bilgiye açılan kapısı olacak.  Adnan Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Yanık açılışta yaptığı konuşmada, “Şehitlerimizin anısını yaşatmak ve genç nesilleri bilgiyle buluşturmak adına attığımız bu adım, gelecek kuşaklara umut ve ilham olacaktır” dedi.

Erzurum DAP ile Okuyor

Yanık konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Bugün burada, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği anlamlı projenin açılışını gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız. Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen zenginleştirilmiş kütüphane, bilgiye ulaşma arzusunu desteklemek ve genç zihinleri geliştirmek amacıyla önemli bir adımdır. Okul kütüphaneleri kapsamında geliştirilmiş yeni bir modeldir. Zengin kaynakları, çağdaş teknolojik altyapısı ve etkileyici görünümüyle Z- Kütüphanemiz, öğrencilerimizin bilgiye erişimini desteklemek amacıyla tasarlandı. Burası sadece bir mekân değil, aynı zamanda öğrenmeye ve keşfetmeye adanmış bir alan. Öğrencilerimizin burada sadece kitaplarla değil, aynı zamanda dijital kaynaklar, interaktif öğrenme materyalleri ve modern teknoloji araçlarıyla etkileşimde bulunacağına inanıyoruz. Z- kütüphanemiz, öğrencilerimizin bilgiye açlıklarını doyuracak, yaratıcılıklarını geliştirecek ve geleceğin liderleri olarak yetişmelerine katkı sağlayacak. Aynı zamanda bilgiye açılan bir kapı, gençlerimizin hayal gücünü besleyen bir kaynak olacak."

Gelecek kuşaklara umut ve ilham olacak

Yanık, "Şehitlerimizin anısını yaşatmak ve genç nesilleri bilgiyle buluşturmak adına attığımız bu adım, gelecek kuşaklara umut ve ilham olacaktır. Şehitlerimizin ismini yaşatmak için hayata geçirdiğimiz bu kütüphane, onların fedakârlıklarını unutmamak adına bir nişanedir. Bu kütüphane, öğrencilerimize, bilgiye duydukları açlığı giderme fırsatı sunarken aynı zamanda şehitlerimizi anmak adına bir mekân olacaktır.

Bu anlamlı  gün vesilesiyle, projeyi hayata geçiren Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, emeği geçen herkese şahsım ve kurumum adına en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aykut Kazar Kütüphanesi'nin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.