1. HABERLER

  2. EGE

  3. Şehit yakını isyan etti
Şehit yakını isyan etti

Şehit yakını isyan etti

Şehit yakını "Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekili hiçbirinin çocuğu ölmedi. Yazıklar olsun onların insanlığına. Sadece boy gösterisi yapıyorlar"

A+A-

Erzurum Güncel- Bingöl, Karlıova’da PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen bombanın patlatılmasıyla şehit düşen 3 askerden jandarma uzman çavuş Haşim Dirik’in cenazesi memleketi Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde toprağa verildi. Şehidin cenaze törenine bir yakının isyanı damgasını vurdu. Şehit yakını “Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekili hiçbirinin çocuğu ölmedi. Yazıklar olsun onların insanlığına. Sadece boy gösterisi yapıyorlar” diye isyan etti.

Evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki jandarma uzman çavuş Haşim Dirik’in ailesinin Sarıgöl’deki evine şehit ateşi düştü. Ayan Mahallesi’nde oturan şehidin annesi 65 yaşındaki Huma Dirik’e acı haberi, İlçe Jandarma Komutanı üsteğmen İbrahim Doğan ile Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve İlçe Emniyet Müdürü Salih öztürk verdi. Bu andan itibaren de şehit askerin annesinin evi, ziyaretçi akınına uğradı.

GERİDE YETİM çOCUKLARINI BIRAKTI

Eşi Bilgen Köse Dirik ile çocukları Onurcan Dirik ve Asya Dirik’in metanetleri dikkat çekti. Bilgen Köse Dirik, en son eşinin tabutunu öperek uğurladı. Rahatsızlandığı için sedyede olan anne Huma Dirik ise oğluna sedyede veda edebildi. Siteler Camisi’ndeki binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi toprağa verildi.

“BAŞBAKAN, VEKİL çOCUKLARI öLMüYOR”

Törene şehidin bir yakının tepkisi damgasını vurdu. Şehit yakını yaşananlara isyan ederek “Başbakan bu namazı önce orada kılsaydı da bu acıyı yaşasaydı da öyle gönderseydi, bu anneye. Şehit annesine. Şehit annesinin ne demek olduğunu öğrenseydi bir başbakan. Bu kadar ortalığı karıştırıp hükümet kurmayan rezil heriftirler onlar. Başka hiçbir şey değil. Her çeşit insan öldürüyorlar. Kendi Cumhurbaşkanlarından, kendi konsoloslarından, kendi milletvekillerinden hiçbir çocuk ölmedi. çıkarsınlar göstersinler bir kere. Yazıklar olsun onların insanlığına, yazıklar olsun onların milletvekilliğine, sadece boy gösterisi yapıyorlar. ” dedi.

11 AYI KALMIŞTI!

Yirmi yıla yakın bir süredir TSK’da uzman çavuş olarak görev yapan şehit Haşim Dirik’in, son Doğu görevinde olduğu ve sadece 11 ayının kaldığı, daha sonra Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde ev alıp, tayini de bu bölgeye çıkarmak istediği öğrenildi.

ŞEHİT EŞİNİN ADETA İçİN DOĞMUŞ!

öte yandan şehit uzman çavuşun eşi Bilgen Köse Dirik’in, şehadet haberinden kısa bir süre önce Facebook hesabındaki da dikkat çekti. Şehit askerini eşinin, üst üste gelen şehit haberleri üzerine ‘Yeter’ diye isyan ettiği görüldü. Dirik’in ayrıca yine aynı saatlerde “Bir günde altı şehit vermişiz, hala yanmıyor bu ülke? Hala AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi omuz omuza verip sokaklara dökülmüyor! Neyin uykusundasın Türkiye” paylaşımı da göze çarptı.

(Ajanslar)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.