1. HABERLER

  2. EGE

  3. Şehitlerimizi uğurluyoruz!
Şehitlerimizi uğurluyoruz!

Şehitlerimizi uğurluyoruz!

Terör saldırıları sonucu şehit olan polis ve askerlerin cenazeleri bugün son yolculuklarına uğurlanacak!

A+A-

Erzurum Güncel-

HAKKARİ’nin çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 24 askerin cenazeleri, Van’da otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından, gruplar halinde memleketlerine gönderilmeye başlandı. Şehit askerler için Van’da tören düzenlenmedi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan dün akşam saatlerinden itibaren helikopterlerle Van’a getirilen, burada da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Asker Hastanesi morglarına alınan 24 şehidin otopsileri gece geç saatlerde tamamlandı. Otopsilerin ardından sabahın erken saatlerinden itibaren şehit cenazeleri memleketlerine gönderilmeye başlandı.

Ambulanslarla Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na bağlı Şehit Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı’na getirilen şehitlerin cenazeleri buradan da memleketlerine gönderilmek üzere gruplar halinde askeri uçaklara yerleştirildi. Yakın illerdeki cenazelerin ise helikopterle götürüleceği ifade edildi.

Yetkililer, şehit Mehmetçikler için Van’da tören yapılmayacağını, toprağa verilecekleri memleketlerinde ayrı törenler düzenleneceğini söyledi.

İŞTE ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Hakkari’nin çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerin isimleri belli oldu.

İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehitlerin isimleri şöyle:

"Jandarma üsteğmen Murat Bek (Yozgat), Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer (Konya), Piyade Astsubay Bilal özcan (İstanbul), Piyade Uzman çavuş Halil özdoğru (Sinop), Piyade Uzman çavuş Mustafa Aslan (çorum), Piyade Uzman Onbaşı Reşit Eracan (Elazığ), Piyade çavuş Koray özel (Adana), Piyade çavuş Yunus Yılmaz (Ankara), Piyade çavuş Birol Elmas (Sakarya), Piyade Onbaşı Mesut Cengiz (Hatay), Piyade Onbaşı Mesut Kazanç (Erzurum), Piyade Onbaşı Yavuz çoban (Aksaray), Piyade Onbaşı Fikret özer (Samsun), Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal (Kocaeli), Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan (Artvin), Jandarma Er Eyüp çolakoğlu (İstanbul), Piyade Er İdris çam (Kahramanmaraş), Piyade Er Fevzi Kazak (Gaziantep), Piyade Er Mehmet çetin (Aydın), Piyade Er Süleyman Kalkan (Isparta), Piyade Er Ahmet Tunçer (Bitlis), Piyade Er Mehmet Ağgedik (Elazığ), Piyade Er Ramazan Akın (Ağrı), Piyade Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)"

Şehit haberleri 24 eve ateş düşürdü. Kara haberi alan aileler yıkıldı...

Acı haber böyle ulaştı
Foto galeri için tıklayın


Kanlı saldırıda şehit olan askerlerden biri Erzurumlu onbaşı Mesut Kazanç’tı... Ailenin tek oğlu olan Mesut’un 5 kız kardeşi vardı. Acı haberi alan aile yıkıldı. Kız kardeşinin acısı ve gözyaşları yürek dağladı. 20 yaşındaki Piyade Er Fevzi Kazak’ın Gaziantep’te yaşayan ailesi de acılı haberle yasa boğuldu. Kurban Bayramı’ndan hemen sonra terhis olacağı öğrenilen şehit erin annesi, pencereden askerlerin evine geldiğini görünce “Eyvah ocağımız battı” diye çığlık attı. Tezkeresine 40 gün kala şehit olan Jandarma çavuş Birol Elmas’ın acı haberi, Adapazarı’ndaki ailesine ateş düşürdü. Amcasının şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarına boğulan 13 yaşındaki Melisa’yı keskin etmek mümkün olmadı. Terhisine 3 ay kala şehit düşen 21 yaşındaki jandarma komando er Mehmet çetin’in baba ocağına ateş düştü. Barakayı andıran bir evde oturan anne Şerife ve baba Bekir çetin, acı haberi vermeye gelen askeri yetkilileriyle ambulansı görünce gözyaşlarına boğulup, “Kara oğlum nerede” diye feryat etti. Şehidin evine akın eden yakınları sinir krizi geçirdi.

‘Buralar hareketli saldırı bekliyoruz’

Eyüp çolakoğlu’nun saldırı olduğu gecenin sabahında aradığı annesine,” Buralar çok hareketli, saldırı bekliyoruz” dediği ortaya çıktı. Eyüp’ten geriye saldırıda şehit düştüğü Asayiştepe’de 4 gün önce askeri üniforması ve silahıyla çektirip facebook’unda paylaştığı bu fotoğrafı kaldı.

3 yıl Amerika’da yaşadı, 3 ay önce çukurca’ya geldi

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer, astsubaylığı bırakıp eşi ve çocuklarıyla birlikte ABD’ye yerleşmişti. Yaklaşık 3.5 ay önce astsubaylığa geri döndü ve Hakkari çukurca’da göreve başladı. 6 Ekim tarihinde eşi Ayşe Geçer’den boşandı. 14 yaşındaki oğlu Mehmet Batuhan ile 16 yaşındaki Murat’ın annesiyle kaldığı öğrenildi.

Terhisine 40 gün vardı

Tezkeresine 40 gün kala şehit olan Jandarma çavuş Birol Elmas’ın acı haberi, Adapazarı’ndaki ailesini yasa boğdu. Şehidin annesinin biri özürlü iki kardeşiyle yaşadığı, evinin elektriğinin 2 bin TL borç yüzünden kesik olduğu ortaya çıktı. Sakarya Elektrik A.Ş. şehit haberinin geldiği gün eve elektrik verdi.

6 ay sonra evlenecekti

Kocaeli Karamürselli 24 yaşındaki er Hüseyin Güldal’ın ailesi de acı haberle yıkıldı. Ailesinin tek evladı olan Güldal’ın Kocaeli üniversitesi mezunu olduğu ve terhisine de 6 ay kaldığı öğrenildi. Ebru Utaş ile nişanlı olan Güldal’ın düğün için terhisini beklendiği belirtildi.

‘Bu aralar izne gelemem’

Askerliğinin bitmesine 5 ay kala şehit olan Yavuz çoban’ın ailesine gönderdiği son mektupta, “İzne gelmeyi düşünüyorum ama bu patlamalar falan, gidip gelmek çok sıkıntılı. Onun için temelli gelmeyi düşünüyorum. Kendinize iyi bakın Allah’a emanetsiniz” diye yazmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.