1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sekizinci duruşma bugün: Metin Lokumcu davasında adalet arayışı
Sekizinci duruşma bugün: Metin Lokumcu davasında adalet arayışı

Sekizinci duruşma bugün: Metin Lokumcu davasında adalet arayışı

Emekli öğretmen Metin Lokumcu, 31 Mayıs 2011’de dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın kente ziyareti öncesi gerçekleştirilen protesto eyleminde polisin biber gazlı müdahalesi sonucunda yaşamını yitirmişti. Lokumcu'nun ölümüne ilişkin dava bugün görülecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Artvin Hopa’da dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın kente ziyareti öncesi, 31 Mayıs 2011’deki protesto eylemlerinde polisin sıktığı biber gazı nedeniyle fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin davanın sekizinci duruşması bugün Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, dava sürecinin uzamasının “yıldırıcı bir hal” aldığını ifade eden Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu, “Babam, ülke bu günleri yaşamasın diye mücadele etmişti, yaşasaydı yine en önde olurdu. Karadeniz bölgesindeki yıkımlara sebep olan hidroelektrik santrallarına (HES) karşı mücadele etmişti. Mücadelesini sürdürüyoruz. Onun yolunda adalet aramaya devam edeceğim” diye konuştu.

Dava avukatlarından Sercan Aran da “Süreç, adalete erişebileceğimiz bir düzeyde ilerlemiyor. Sanıkların tamamını dinlemiş ve aile ile konuşmuş olan mahkeme başkanı değişti. Bu durumda adil bir yargılamadan bahsetmek mümkün değil. Bu duruşmada taleplerimizi yine ifade edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.