Gazete Güncel- Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Demirbaş ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen Erzincan Basın Çalıştayı 2026’da, bölge basınının sorunları ve geleceği ele alındı. Gazeteciler, akademisyenler ve meslek örgütlerinin temsilcileri, oluşturulan çalışma gruplarında görüş ve önerilerini paylaştı.
Çalıştayın açılışı; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Mert Ödeş ve Basın İlan Kurumu Erzurum Bölge Müdürü Ali Aktaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışta kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile basın mensupları da yer aldı.
Açılışın ardından Erzincan basınının deneyimli isimleri Hikmet Köksal, Halil İbrahim Özdemir, Mehmet Buyruk ve Hüseyin Aslan’ın moderatörlüğünde dört ayrı masada ortak çalışma grupları oluşturuldu.
Çalışma gruplarına Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raci Taşçıoğlu, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Köseoğlu, İletişim Fakültesi akademisyenleri, cemiyet başkanları ve gazeteciler katıldı.
TRT Erzurum Müdürü Ayça Alemdar, TRT Erzurum Radyosu Müdürü Feyza Yılmaz, TRT Erzurum Haber Müdürü Erdal Karabacak ile TRT Erzurum Radyosu yapımcı ve görevlileri de çalışmalarda yer aldı.
Görüşmelerde bölge basınının, yerel ve yaygın basın kuruluşlarının sorunları değerlendirilerek çözüm önerileri tartışıldı.
Çalıştaya TRT Erzurum Radyosu ekibi de canlı yayınlarla katkı sundu. Prodüktör Alev Devrim Altun, Spiker Hande Zeynep Şengül, Talip Akpunar ve Emre Fidan’dan oluşan ekip, buluşmayı dinleyicilere aktardı.
Çalıştaya ilişkin paylaşılan bültende, ortak akılla ele alınan konuların basının geleceğine ışık tutması bakımından önem taşıdığı belirtildi. Buluşmanın, mesleki sorunların tartışılmasının yanı sıra bölge gazetecilerini yüz yüze bir araya getirerek dostluk ve dayanışmayı güçlendirdiği vurgulandı.
Bültende, ev sahiplikleri ve misafirperverlikleri dolayısıyla Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Demirbaş, yönetim kurulu üyeleri ve Erzincan’da görev yapan gazetecilere teşekkür edildi. Organizasyona destek veren Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ile ilgili kurum ve kuruluşların yöneticilerine de teşekkürler iletildi.
Ayrıca çalışmalara katkı sunan deneyimli gazetecilere, cemiyet başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, Basın İlan Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğüne, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi yönetimi ve akademisyenlerine, TRT Erzurum yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür edilerek sağlık ve esenlik dilekleri paylaşıldı.