1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sibirya’dan beter
Sibirya’dan beter

Sibirya’dan beter

Hava sıcaklıklarının yer yer eksi 40 dereceyi bulması sebebiyle birçok yerde göller dondu, kar yüksekliği iş makinelerinin boyunu aştı, araçlar buz tuttu.

A+A-

Erzurum Güncel- Doğu Anadolu Bölgesi, kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları sebebiyle âdeta buz kesti. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 40 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü. Geçen yıl Türkiye’de en soğuk hava sıcaklığı sıfırın altında 32,5 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçülmüştü. Gece aynı ilçede hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye düşmesiyle söz konusu ilçede ölçülen soğuk hava sıcaklığı geçen yılın ve bu kış sezonunun rekorunu kırdı. Kars ve Ardahan’da vatandaşların kaş ve kirpikleri dondu, Erzurum’da ise akaryakıt istasyonlarındaki pompalar ile su boruları buz tuttu. Ağrı’da, vatandaşlar araçlarını battaniye ve naylon brandalar ile soğuktan korumaya çalışırken, şadırvanlarda 5 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Bitlis’te de birkaç gündür etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle kent merkezinde 1 metre 70 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 2 metreyi aştı. Muş’ta da bazı bölgelerde kar kalınlığı 4 metreye ulaşırken, kar kalınlığı Üçevler grup köy yolunda iş makinelerinin boyunu aştı. Hava sıcaklığının İmranlı ilçesinde sıfırın altında 25,5 derece ölçüldüğü Sivas’ta da Kızılırmak’ın Eğri Köprü ve Karşıyaka mevkiinde bazı kısımları buz tuttu. Karşıyaka Mahallesi’ndeki Serpincik Göleti de soğuk hava sebebiyle tamamen dondu. Soğuk havalar yer yer kuzey ve batı kesimlerde de etkili oldu, Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde yer alan Çamlıpınar Göletinin yüzeyi buz tuttu. Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da bile gece hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düştü. Öte yandan, Van’ın Çatak ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Kaçit Mahallesi yakınında Çatak-Pervari kara yoluna çığ düştü. Olayda can ve mal kaybı olmadı.

Kar böyle geldi
Artvin’in Hopa ilçesinde denizden gelen kar fırtınası cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Hopa ilçesinde kaydedilen görüntülerde deniz üzerinden gelen kar fırtınası şehir merkezine doğru ilerliyor. İlçeye bağlı Kuledibi Mahallesi Şahin Tepesi mevkiinde Serkan Yağcı tarafından önceki gün saat 17.00 civarlarında çekilen görüntülerin akabinde bölge bir anda karlar altında kaldı. Mustafa Özyanık ARTVİN İHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.