1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sinan Ateş cinayeti: Demirbaş iddiayı reddetti
Sinan Ateş cinayeti: Demirbaş iddiayı reddetti

Sinan Ateş cinayeti: Demirbaş iddiayı reddetti

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti kapsamında tutuklanan Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile ilgisi olmadığını savundu. Demirbaş, "Milletvekilinin evinde yakalanmadım" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada tutuklanan ve daha önce MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un yanında gözaltına alındığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş’ın ifadesinde, sözkonusu iddiayı yalanladığı ortaya çıktı.

T24’ten Asuman Aranca'nın haberine göre, MHP ile bağlantısı olmadığını iddia eden Demirbaş, “Sosyal medyada ve bazı görsel medyada iddia edildiği gibi bir milletvekilinin evinde yakalanmadım” dedi. Soruşturmada tutuklanan diğer isim olan ve MHP Genel Başkan Yardımcılarından birinin özel kalemi olduğu belirtilen Emre Yüksel de MHP ile hiçbir bağlantısı olmadığını öne sürdü.

Üçüncü kez gözaltı

Sinan Ateş’in 30 Aralık Cuma günü Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da silahla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınarak serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş’ın da aralarında bulunduğu üç kişi dün gözaltına alınmıştı. Demirbaş ile daha önce MHP Genel Başkan Yardımcılarından birinin özel kalemi olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, sorgularının ardından tutuklanmıştı. Gözaltına alınan diğer isim olan avukat Serdar Öktem’in emniyet sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

MHP bağlantısını reddettiler

Tutuklanan Demirbaş ve Yüksel’in ifadeleri ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre her iki isim de MHP ile hiçbir bağlantılarının olmadığını öne sürdü. Demirbaş'ın ifadesinin bir aşamasında kendiliğinden söz alarak, “Ben MHP üyesi değilim. Bu süre zarfında sosyal medyada ve bazı görsel medyada iddia edildiği gibi bir milletvekilinin evinde yakalanmadım. Sinan Ateş cinayeti ile bir ilgim bulunmamaktadır. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. Diğer şüpheli Emre Yüksel’in de suçlamaları reddederek, “Kimsenin özel kalem müdürlüğünü yapmadığını” söylediği kaydedildi.

Öte yandan, Demirbaş ve Yüksel’in, firari tetikçi Eray Özyağcı’nın götürüldüğü ilk adresin tespit edilmesi sonrasında yeniden gözaltına alınmasına karar verildiği öğrenildi. Tetikçi Özyağcı’nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.