1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sinan Ateş'in ailesinden Erdoğan'a sert tepki: "Evladımızın katili Meclis'te"
Sinan Ateş'in ailesinden Erdoğan'a sert tepki: "Evladımızın katili Meclis'te"

Sinan Ateş'in ailesinden Erdoğan'a sert tepki: "Evladımızın katili Meclis'te"

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek "Bizim evladımızın katili Meclis’tedir. Bunu tüm Türkiye biliyor" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da bir apartman çıkışında uğradığı silahlı saldırı sonucu başından vurularak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in davası Türkiye'de gündem olmaya devam ediyor. Ateş'in sevenleri adalet arayışını sürdürürken bir çıkış da Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt'tan geldi. 

Gazeteci Nevşin Mengü’nün haberine göre, daha önce MHP’de yöneticilik yapan Sinan Ateş’in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. 

PARTİDE GÜÇLENMEMESİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Sinan Ateş’in partide güçlenmemesi için öldürüldüğünü öne süren Bozkurt, ''Biz bir nebze olsun cumhurbaşkanımızdan adalet istemek için oraya gelmiştik. Ama açılan bir atkıya (Sinan Ateş yazılı) bile tahammül edemediler. Dolayısıyla biz bu saatten sonra sahibimizin Allah’tan başka kimsenin olmadığına inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan ciddi manada bir beklentimiz söz konusu ama bu beklentimiz de bugün itibarıyla yok oldu, gitti.

Biz uzun yıllar Cumhur İttifakı’na destek vermiş bir aileyiz. Ama biz bugün itibarıyla gördük ki bizim verdiğimiz desteklerin hiçbir anlamı ve önemi yokmuş.

En az 100 bin kişiye hükmedecek siyasi gücümüz var. Eğer seçime kadar bu konu üzerinde özellikle cumhurbaşkanımız bir irade göstermezse biz rahmetli Sinan Ateş’in dostları ve akrabaları olarak sandığa gitmeyeceğiz'' açıklamasında bulundu.

"DAĞLAR TAŞLAR DUYDU ERDOĞAN DUYMADI"

Bozkurt şu ifadeleri kullandı:

''Sinan Ateş’in güpegündüz Ankara’nın göbeğinde katledilmesini dağlar, taşlar duydu; sayın cumhurbaşkanımız mı duymuyor.

Sayın adalet bakanımız (Bekir Bozdağ) konuşuyor. Hatta tehdit edercesine konuşuyor… Bunları biz kabul etmiyoruz.

Sayın cumhurbaşkanımızın aileyi aradığına yönelik basında bilgiler geçmiş olsa da sayın cumhurbaşkanımızın arayıp konuyla ilgileneceklerini söylediler. Ama bir aylık bir süre geçti; bu bir aylık zaman zarfında savcılar değiştiriliyor; şunlar bunlar oluyor…

"YENİ SAVCININ RENGİ BELLİDİR"

Malum atanan savcının siyasi rengi bellidir. Bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Biz Türk yargısına ve adaletine güveniyoruz ama şekli rengi düpedüz açık, tarafı belli olan bir savcının da bu davanın üzerinde bir hükmü olmasını kabul etmiyoruz.

(‘Sinan Ateş neden öldürüldü’ sorusu üzerine) Gelecekte Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde daha güçlü kılınmaması adına bir nedenden dolayı olduğunu düşünüyoruz ve biliyoruz da böyledir.

Hala kamuoyunda katilleriyle alakalı, ‘Bulunamadı’ falan… Herkesin bildiği bir sır. Şurada sokakta kime sorsanız, ‘Sinan Ateş’in katilleri kimdir’ diye; bunu herkes bilir.

Bizim evladımızın katili Meclis’tedir. Bunu Türkiye’de biliyor. Orası onlara kalmayacak, onlara dar olacak.

Ama cumhurbaşkanımız, hiç bizlere ihtiyaç bırakmadan yüce Türk adaleti gereğini gerektiği şekilde yapıp yüreklerimize su serpeceğine yürekten inanıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.