1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siyaset gündemi ve Erzurum
Siyaset gündemi ve Erzurum

Siyaset gündemi ve Erzurum

Orhan Bozkurt. Erzurum Post'a yazdı....

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim tarihini 14 Mayıs olarak  işaret etmesinin ardından siyaset sahnesi iyiden iyiye ısındı.

 

Altılı masa olarak adlandırılan muhalefet cephesi çalışmalarını hızlandırdı. Önceki gün 11'inci toplantısını gerçekleştiren masa yine adayını açıklamadı.

 

Toplantı sonrası yayımlanan ortak açıklamada, 30 Ocak'ta kamuoyuyla 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin paylaşılacağı duyuruldu.

 

Altılı masa, yoksullukla mücadeleden kadın haklarına, siber güvenlikten siyasi etik yasasına, kamuda israfla mücadeleden tersine beyin göçüne, savunma sanayiden afet yönetimine, mesleki eğitimden konut ve barınma krizine, uyuşturucuyla mücadeleden esnafımızın sorunlarına, sınır politikamızdan tarıma kadar ülkemizin öncelikli konuları için politika ve projeleri dokuz ana başlık ve yetmiş beş alt başlıkta topladıklarını belirtti. 

 

Altılı masanın açıklamasında, toplantıda Millet İttifakı'nın seçeceği Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğine de vurgu yapıldı ama dedik ya adaydan yine bahsedilmedi. 

 

O klasik cümle ile açıklama sonlandırıldı. Artık herkesin ezberlediği o cümle altılı masanın 11'inci toplantısınının da yine  son cümlesiydi:

 

Neydi o cümle?

"Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı parlamenter sisteme inanmış, temel hak ve özgürlüklerin yanında, demokrasi aşıklarının adayı olacaktır. Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı, ‘Yeter! Söz Milletindir’ diyen Millet İttifakı'nın adayı olacaktır."

 

Belli ki muhalefet, çok çok önemli bir gelişme olmaz ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak 13 Şubat'ta açıklayacak. 

 

ERZURUM’DA MİLLETVEKİLLİĞİ LİSTELERİ NASIL ŞEKİLLENECEK?

 

Bu arada muhalefet bloğu milletvekili adaylarını belirlemek içinde yoğun bir çalışma trafiği içerisinde. Bu anlamda da Ankara kaynaklı ciddi kulis bilgileri var ama şimdilik Erzurum'la ilgili şunu söyleyeyim ki, muhalefet Erzurum'da ortak liste ile seçime gidecek. Büyük ihtimalle bu ortak liste İYİ Parti'nin amblemi altında olacak.

 

İktidar cephesinde ise Cumhurbaşkanı adayı belli olduğundan artık milletvekilleri listesine yoğunluk veriliyor. AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz önceki gün Milletvekili aday adayı olacağını duyurarak görevinden istifa etti. 

 

Bence Sayın Öz, aday adayı değil artık aday. Bu saatten sonra merak edilen AK Parti listesinin kaçıncı sırasında olacağı.

 

Bir kaç kulis bilgisi de o zaman iktidar tarafından aktarayım. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın'ın bu seçimlerde Erzurum'dan milletvekili adayı olacağı yüksek sesle konuşuluyor. Bu kulis bilgisi AK Parti'nin üst yönetimi ve Erzurum teşkilatınında en sıcak gündemi. Yine Ak Parti ve MHP'nin de Erzurm'da ortak liste oluşturacağı gelen bilgiler arasında. Malum MHP İl Başkanı Naim Karataş'ta milletvekili aday adaylığı için istifa eden isimlerdendi. Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Kamil Aydın'ın bu kez Ezurum dışında seçilebileceği bir büyükşehirden aday olacağı da yabana atılamayacak kulislerden. 

 

Neyse bugünlük bu kadar; önümüzdeki günlerde daha çok detaylı ve daha sıcak kulislerde buluşmak üzere.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.