1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Soğuk hava etkisini sürdürüyor
Soğuk hava etkisini sürdürüyor

Soğuk hava etkisini sürdürüyor

Doğu Anadolu'da etkili olan soğuk hava nedeniyle bölge genelinde hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, Erzurum’un Oltu ilçesinde dereler buz tuttu.

A+A-

Erzurum Güncel- Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçmesi, sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayı ile yer yer sis ve pus bekleniyor. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgârın değişik yönlerden hafif eseceği tahmin ediliyor. Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 18, Ağrı'da 17, Kars'ta 16, Erzurum'da 15, Iğdır'da 6, Erzincan'da 4 derece olarak ölçüldü. Bir süre önce kar yağışının etkili olduğu ve büyük bölümü karla kaplı bölge genelinde gece ve sabah buzlanma, don olayı ile sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.
Erzurum’un Oltu ilçesinde soğuk hava ve ayaz birçok dereyi ve göleti dondurdu. Oltulu Osman Kamacı, “Gündüz hava çok güzel, güneşli fakat geceleri hava sıcaklığı çok düşüyor. Çok soğuk oluyor. Bu nedenle doğal yaşam gittikçe zorlaşmaya başladı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.