1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Son anda enselendi
Son anda enselendi

Son anda enselendi

Cinsel istismar iddiasının yankıları sürüyor

A+A-

Erzurum Güncel- 13 ve 17 yaşlarındaki iki kız çocuğunu taciz eden BDP’li Siirt Belediye Başkan Yardımcısı çekin yurt dışına çıkış hazırlığı yaparken yakalandı.


Altı ay telefonu dinlendi

Mahkemenin üç gün önce yurt dışı yasağı ve karakola imza karşılığı serbest bıraktığı Abdullatif çekin için savcı dün yeniden tutuklama istedi. Dosyaya bu kez 6 aylık telefon dökümleri de girdi.

Tehdit de var

Telefon görüşmelerinde çekin’in 17 yaşındaki M.A. ile tehdit ve cinsel içerikli görüşmeleri vardı. Mahkeme bu kez çekin’in ‘çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

İki kurban daha

Yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığı öne sürülen Abdullatif çekin evinde gözaltına alındı. çekin’in anne ile 13 yaşındaki S.A.’nın ikizi K.A.’ya da tacizde bulunduğu iddia edildi.


Babaya iş anneye para-gıda

Nevruz’da tanışmış çekin, kızların babasını temizlik firmasında işe yerleştirdi. Nevruz’da tanıştığı M.A. ile elbise, para ve gıda yardımı karşılığı birlikte oldu. 13 yaşındaki S.A. ile K.A.’yı taciz eden çekin, anneyi tehditle susturdu, para verdi, gıda yardımı yaptı.

Tacizci başkan yardımcısı tutuklandı

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Sulh Ceza Mahkemesi’nce hakkında tutuklama kararı çıkarılan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı A.ç tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Sulh Ceza Mahkemesi’nce hakkında tutuklama kararı çıkarılan Siirt Belediye Başkanı A.ç, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kooperatif mahallesindeki evinde gözaltına alındı.

Başsavcılık itiraz etti

Siirt’te 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı A.ç hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklama kararı çıkarılmıştı.

BDP tarafından ihraç edilen A.ç, bütün görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı.

‘Kızlarla değil anneleriyle ilişkisi vardı’

Abdullatif ç.’nin Siirt Barosu tarafından atanan avukatı müvekkilinin cinsel istismar suçlamasını kabul etmediğini söyledi: “Müvekkilim savcılığa verdiği ifadesinde iki kız kardeşle bir ilgisinin olmadığını ancak kızların anneleriyle 5 yıllık ilişkisi olduğunu söyledi. Olay günü 13 yaşındaki M.A ile 17 yaşındaki S.A’nın hastaneye gittiklerini, hastane çıkışında iki kız kardeşin de kendisini aradıklarını, M.A ile S.A’yı arabayla hastaneden aldığını ifade etti. Müvekkilim M.A ile S.A’yı arabayla gezdirdiğini, başı ağrıyan M.A’ya ilaç vermek için arabayı durdurduğunda polislerin geldiğini belirtiyor. Abdullatif ç.’nin telefonu Şubat ayından bu yana dinleniyor. Mahkeme 17 yaşındaki S.A. ile yaptığı görüşmelere bakarak bu görüşmelerin zorla olamayacağına karar verdi. M.A hukuken 15 yaşın üstünde olduğu için “cinsel özgürlüğü var” şeklinde yorumlandı. Mahkeme görüşmelerin karşılıklı rızaya dayandığına karar verince serbest bırakıldı.” (öznur KARSLI HABER MERKEZİ)






M.A. İFADESİNDE HER ŞEYİ ANLATTI

İpekyolu kavşağında gözaltına alınan kızlardan M.A. verdiği ifadede Abdullatif ç. ile 2011 yılında Nevruz etkinliğinde tanıştığı, bu süre içinde yakın dostluk kurarak sık sık kendisini arayarak elbise, gıda ve para yardımında bulunduğunu söyledi. M.A. ifadesinde Abdullatif ç.'nin ilerleyen zamanlarda ise aracıyla sık sık kendisini Botan yoluna götürerek ilişkiye girdiğini ve Abdullatif ç.'nin, geçen yıl kendisiyle birlikte gördüğü kız kardeşi S.A.’yı da gözünü kestirerek istismarda bulunup ilişkiye girdiğini söyledi.

DEVLET OLAYA EL ATTI

Olayın duyulmasıyla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı tarafından istismara uğradığı söylenen kızları koruma altına aldı. Bakanlık, kızları, yaşları ve cinsiyetlerine göre sağlık ve fiziki şartlar koruyacak tedbirler alırken, Siirt İl Müdürlüğü uzmanlarından oluşan bir ekip, olayın yasal boyutuyla ilgilenerek hukuk müşavirliğinin açılacak davaya müdahil olacağı öğrenildi.

* {padding:0;margin:0;}

BDP TEPKİ GöSTERDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif ç.'nin işlediği suçu tasvip etmediklerini belirten BDP il yönetimi, Abdullatif ç. için, "Böylesine aşağılık ve onursuz bir suç işlemesini asla kabul etmeyiz, bir an önce tutuklanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. BDP İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasında zanlı için çok sert sözler kullanılırken, Abdullatif ç.’nin belediye başkan yardımcılığı, meclis üyeliği ve parti görevinden derhal istifa ettirildiği ifade edildi.
Vatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.