1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Son bileti Erzurum kaptı: 1-1
Son bileti Erzurum kaptı: 1-1

Son bileti Erzurum kaptı: 1-1

Spor Toto 1. Lig'de play off'a kalan son takım Altınordu'yla deplasmanda 1-1 berabere kalan B.B. Erzurumspor oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Spor Toto 1. Lig'de play off'a kalan son takım Altınordu'yla deplasmanda 1-1 berabere kalan B.B. Erzurumspor oldu. Mavi beyazlılar, ligi 5. sırada tamamlamayıp rakibini beklemeye başladı.  BB Erzurumspor'un her başarısını kendine mal eden eski Başkan Ali Demirhan, sız da başarı elde edildiğide orataya çıkmış oldular. 

 

 

İkinci yarının başında Nobre ile öne geçen Erzurumspor, 83. dakikada Kerim Avcı'nın frikik golüne engel olamadı. Son dakikalarda ev sahibinin baskısı sonuç vermedi ve mücadele 1-1 sona erdi. Böylece sezonu 53 puanda tamamlayan Erzurunspor, 3'lü averajla sezonu 5. sırada tamamladı. Gazişehir ise 6. sırada kalarak play off oynamaya hak kazandı.

 

 

Spor Toto 1. Lig’in 34. haftasında Altınordu evinde BB Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Erzurum ekibi; Ümraniyespor, Boluspor ve Gazişehir FK’nın ardından adını Play-Off’a yazdıran son takım oldu. 

 

 

Maçtan dakikalar 

 

24. dakikada Erdoğan Yeşilyurt kaleyi karşıdan gören pozisyonda çok sert vurdu, kaleci topa iki hamlede kontrol edebildi. 

 

34. dakikada Kerim Avcı yaklaşık 30 metreden sert vurdu, kaleci iki hamlede topu bloke etti. 

 

 

56. dakikada Hakan Arslan soldan ortaladı, Erhan Çelenk dokunamadı, Mert Nobre arkaya açılan topa bomboş durumda fileleri sarstı. 0-1 

 

83. dakikada ceza sahası sol çaprazında kazanılan serbest vuruşu Kerim Avcı müthiş kullandı ve topu yerden filelere gönderdi. 1-1 

 

 

86. dakikada Erdoğan Yeşilyurt sol çaprazda iki kişiyi geçip vurdu, sert giden topa Fatih Aktay dokunamayınca meşin yuvarlak auta gitti. 

 

 

Stat: Bornova 

Hakemler: Bülent Yıldırım xx, Mustafa Sönmez xx, Yusuf Bozdoğan xx 

 

Altınordu: Erce Kardeşler xx, Yusuf acer xx, Hasan Hatipoğlu xx, Murat Uçar xx, Berkay Samancı xx, Deniz Vural xx (Alican Özfesli dk. 68 x), Kerim Avcı xx, Erdoğan Yeşilyurt xx, Barış Alıcı xx (Oğulcan Ülgün dk. 77 x), Mirkan Aydın xx (Fatih Aktay dk. 80 x) 

Yedekler: Ali Yanar, Berke Özer, Ali Mert Aydın, Caner Aktaş, Recep Yemişçi, Enis Durak, Rıdvan Özdemir 

Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu 

 

BB Erzurumspor: Hakan Canbazoğlu xx, Hakan Arslan xx, Acka xx, Lokman Gör xx, Tolga Ünlü xx, Metin Yüksel xx, Taylan Antalyalı xx, Scuk xx, Erhan Çelenk (Savage dk. 60 x), Burkan Eşer xx (Bekamenga dk. 89 ?), Mert Nobre xx (Abdülkadir Özdemir dk. 85 ?) 

Yedekler: Ahmet Altın, Trtovac, Selim Aydemir, Bahadır Gülyurt, Erman Bulucu, Muammer Atalay, Osman Şahin 

Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak 

 

Goller: Kerim Avcı (dk. 83) (Altınordu), Mert Nobre (dk. 56) (BB Erzurumspor) 

Sarı kartlar: Murat Uçar, Erdoğan Yeşilyurt, Kerim Avcı, Alican Özfesli, Berkay Samancı (Altınordu), Mert Nobre, Acka, Burhan Eşer, Tolga Ünlü (BB Erzurumspor)  Erzurumajans

2016-2017 sezonunda TFF 1. Lig'in kapısını açan son takım Büyükşehir Belediye Erzurumspor oldu…

Gruplarını lider olarak tamamlayan Ankaragücü ve İstanbulspor’un direk TFF 1. Lig'e yükselmesinin ardından bugün oynanan Spor Toto 2. Lig Play-Off final karşılaşmasını 1-0 kazanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor TFF 1. Lige yükselen son takım oldu.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu 61 puanla 3. Sırada tamamlayan BB Erzurumspor ile Kırmızı Grubu 65 puanla 2. Sırada tamamlayan Gümüşhanespor bugün Play-Off maçında karşı karşıya geldiler.

SON TAKIM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR

Play-Off finalinde Gümüşhanespor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor Vodafone Arena'da TFF 1. Lig vizesi almak için mücadele ettiler.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gümüşhanespor'u 1-0 mağlup ederek TFF 1. Lig'e yükselen son takım oldu.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a galibiyeti getiren tek golü 66. dakikada Erhan Çelenk kaydetti.

TFF 1. Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçın ardından kupasını aldı.

Bitiş düdüğü ile birlikte Erzurumlu taraftarlar büyük sevinç yaşarken, futbolcular tribünlere koşarak TFF 1. Lig'e yükselmenin sevincini taraftarlarıyla paylaştılar.
Erzurum'da play-off sevinci ile ilgili görsel sonucu
Saha içinde yapılan törende Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a kupa ve madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst verdi. Yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular, kupayla basın mensuplarına zafer pozu verdi.

Mustafa Kemal Kılıç/ ''Erzurum'un TFF 1. Lig'de değil Süper Lig'de olması gerekiyor”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kılıç, başarının doğru kullanılması gerektiğini belirterek:
Erzurum'da play-off sevinci ile ilgili görsel sonucu
''Erzurum önemli bir futbol şehri. TFF 1. Lig'de değil, Süper Lig'de olması gerekiyor. Tüm Erzurum'a hayırlı olsun. Göreve devam etme konusunda şu anda kimseyle görüşmedim. Çekirdek kadro kalabilir. TFF 1. Lig için elimizde 10-15 kişilik bir kadro var. Büyükşehir Belediye Erzurumspor, çok fazla transfer yapmama avantajını yaşayacaktır.'' ifadelerini kullandı.
Erzurum'da play-off sevinci ile ilgili görsel sonucu
Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a maçı kazandıran golü kaydeden Erhan Çelenk ise çok zor şartlar altında buraya kadar geldiklerini ve şampiyonluğu elde ettiklerini aktardı.

Mert Nobre: “Seneye de takımdayım”

Şampiyon takımın oyuncularından Mert Nobre, Erzurum'da kendisine çok destek verildiğini ve bu yüzden mutlu olduğunu vurgulayarak, seneye de takımda kalacağını dile getirdi.
Erzurum'da play-off sevinci ile ilgili görsel sonucu
DÜŞEN VE ÇIKAN TAKIMLAR:

206-2017 sezonu tamamlanan TFF 1. Lig’de düşen ve çıkan takımlar netlik kazandı.

34 haftalık maraton sonunda Bandırmaspor, Mersin İdman Yurdu ve Şanlıurfaspor küme düşerken, TFF 1. Lig'e yükselen takımlar ise Ankaragücü, İstanbulspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor oldu.
Erzurum'da play-off sevinci ile ilgili görsel sonucu
Sivasspor ve Evkur Yeni Malatyaspor’un direk Süper Lige yükselmesinin ardından 18 takımlı TFF 1. Lig’den Süper Lige terfi edecek son takım ise Play-Off maçları sonunda belli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.