1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Son seçim anketi sonuçlarını açıkladı: AK Parti'deki erime yüzde 17!
Son seçim anketi sonuçlarını açıkladı: AK Parti'deki erime yüzde 17!

Son seçim anketi sonuçlarını açıkladı: AK Parti'deki erime yüzde 17!

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, AK Parti'de yüzde 17'lik bir erime olduğunu söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, gerçekleştirdikleri son seçim anketi sonuçlarını aktardı. Ekonomik kriz nedeniyle AK Parti ve ittifak ortağı MHP'ye seçmen desteğinin azaldığı görülüyor. Bizim TV'den Burcu Uğur'un konuğu olan Kulat, temmuz ayında yaptıkları ve henüz kamuoyu ile paylaşmadıkları anket çalışması hakkında açıklamalarda bulundu.

"HEP YÜZDE 30'UN ALTINDA"

İşte, MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat'ın çok konuşulacak o tespitleri:

"AK Parti'yi halen yüzde 27, yüzde 28, bazı araştırmalarda yüzde 30 gösteren anketler var. 2022 yılında 7 araştırma yaptık. O araştırmaların hiçbirisinde AK Parti'yi yüzde 30'un üstünde görmedik, hep yüzde 30'un altında. Ve yaptığımız araştırmaların hepsinde biraz daha aşağıya inen bir AK Parti gördük. 

'AK PARTİ İÇİNDE KENDİNİ KAMUFLE EDEN HDP'Lİ SEÇMEN OLDUĞUNU DA DÜŞÜNÜYORUZ'

Son anketimizde yüzde 27 bandında bir AK Parti var. Bu yüzde 27 bandındaki AK Parti'yle ilgili bir şey de diyeyim; bunun içinde en az 2 puan, kendini AK Parti içinde kamufle eden HDP'li seçmen de olduğunu düşünüyoruz. Çünkü HDP şu anda yapılan kamuoyu araştırmalarında hep yüzde 10'un altında çıkıyor. Bu eskiden de böyleydi, özellikle kentlerde yaşayan Kürt seçmen, kamuoyu araştırmacıları 'Hangi partiye oy vereceksiniz?' diye sorduğunda farklı korkularıyla gerçek düşüncelerini söylemezler, ancak çapraz sorularla bunu az çok tespit edersiniz. Bunun yüzde 2'ye denk geldiğini tahmin ediyorum, geçmiş deneyimlerim üzerinden. Yani AK Parti şu anki anketlerde yüzde 27 çıkarken, aslında yüzde 25, yüzde 25,5 bandında. 

'AK PARTİ 24 HAZİRAN'A GÖRE YÜZDE 17 OY KAYBETTİ, CHP ARTIRDI'

CHP şu an yüzde 25 bandında seyrediyor. 7 aylık süre içindeyse CHP bazen 25,5, 26 bandında seyretti. 24 Haziran'a göre AK Parti yüzde 17 oy kaybederek bugüne gelirken, CHP yüzde 3, 3,5 oyunu artırdı şu anda. Yani her üç seçmeninden birini kaybetmiş bir AK Parti'den bahsediyoruz. 

'MHP YÜZDE 7 CİVARINDA'

MHP 7 aylık süreç içerisinde yüzde 6,5 ile yüzde 7,5 arasında seyretti. Son ankette ise yüzde 6,45 bandında, yani yüzde 7 civarında. AK Parti'yle beraber olduğu için MHP de oy kaybediyor. Çünkü MHP'li vatandaş ekonomideki sorunların suç ortağı olarak görüyor.

Cumhurbaşkanı adayı CHP'nin genel başkanı ya da belirlediği bir isim olursa, CHP'nin oyu biraz daha artar. Yüzde 1'in altında oyu olan partilerin seçmenleri genelde seçilebilecek partiye doğru kayar."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.