1. HABERLER

  2. EGE

  3. Son yolculuğuna uğurladı
Son yolculuğuna uğurladı

Son yolculuğuna uğurladı

Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle dün vefat eden Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan (88) son yolculuğuna uğurlandı. Başbakan Erdoğan, cenaze aracıyla camiye ve mezarlığa gitti. Annesinin tabutuna omuz veren Baş

A+A-

Erzurum Güncel-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı’na getirildi.

Tenzile Erdoğan’ın Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından naaşını taşıyan, Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan’ın da içinde bulunduğu cenaze arabası, Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerindeki gasilhane girişinden Karacaahmet Mezarlığı’na giriş yaptı.

Cenaze aracının mezarlığa girmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün makam aracı da aynı konvoyla mezarlığa girdi.

Bu arada, cenaze mezarlığa gelmeden yaklaşık yarım saat önce Kur’an-ı Kerim okunmaya başlandı ve hoparlörlerden tüm mezarlığa yayın yapıldı.

çok sayıda vatandaş da Tenzile Erdoğan’ın cenazesinin mezarlığa getirilişini bekledi.


İLK TOPRAĞI ERDOĞAN ATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi.

Fatih Camisi’ndeki cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na getirilen Tenzile Erdoğan’ı cenazesi, Başbakan Erdoğan tarafından mezara indirildi.

Erdoğan'ın ağladığı an
video için tıklayın



Tenzile Erdoğan’ın mezarına ilk toprak da Başbakan Erdoğan tarafından atıldı.

GöZYAŞLARINI TUTAMADI

Camiye cenaze arabasıyla gelen Erdoğan, annesinin cenazesini musalla taşına kadar omuzunda taşıdı.

öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra hellallik isteme aşamasında Başbakan Erdoğan'ın gözyaşları içinde kaldığı görüldü.

Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Fatih Camii'nde cenaze namazının kılınmasının ardından Tenzile Erdoğan'ın naaşı, üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'na götürülmek üzere yola çıkıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da içinde bulunduğu araç, Karacaahmet Mezarlığı'na gidiyor.

Başbakan Erdoğan ve diğer bakanların omuzlarında cenaze aracından indirilen Tenzile Erdoğan'ın tabutu, cenaze namazının ardından yine aynı şekilde taşındı. Tenzile Erdoğan'ın naaşı en önde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ın omuzlarında araca yüklendi.

İŞ DüNYASI CAMİDE

Cenazeye siyaset, iş ve spor dünyasının tanınmış isimleri de katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabinedeki tüm bakanlar, milletvekilleri, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, eski bakan Kürşat Tüzmen, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, YöK Başkanı Yusuf Ziya özcan, tiyatrocu Behzat Uygur, sanatçı Orhan Gencebay, Rıdvan Dilmen, kaleci Rüştü Rençber, eski basketbolcu İbrahim Kutluay, Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, eski teknik direktörlerden Mustafa Denizli, Fenerbahçeli yönetici Ali Koç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da bulunuyor. AK Partili Abdülkadir Aksu'nun mini elektrikli araçla cami girişine kadar geldiği gözlendi.

Cenaze için camiye merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan da geldi. Fatih Erbakan Mart ayında bu camiden babasını son yolculuğuna uğurlamıştı. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile Tansu çiller'in eşi özer çiller cenaze törenine katılıyor.

MEZARLIKTA KUŞ UçURULMUYOR

Tenzile Erdoğan'ın defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nda sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Başbakan Erdoğan'ın dün özel İstanbul Medipol Hastanesinde vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nda hazırlıklar başladı.

Polis ekipleri, sabah saatlerinde mezarlığın ana girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarlığa, cenazesi olan vatandaşların dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor.

Mezarlık önünde bulunan Nuhkuyusu Caddesi üzerinde park eden araçlar da çekici yardımıyla kaldırıldı.

KONUTTA TAZİYE TRAFİĞİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı üsküdar Kısıklı'daki konutunda yoğun şekilde taziye ziyaretleri yapıldı.

Başbakan Erdoğan'ın konutunun bulunduğu caddede, sabah erken saatlerden itibaren hareketlilik yaşandı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.