1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Sözcü'ye FETÖ operasyonu düzenlendi
Sözcü'ye FETÖ operasyonu düzenlendi

Sözcü'ye FETÖ operasyonu düzenlendi

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında Fethullahçı Terör Örgütü adına suç işlemek suçlamasıyla operasyon başlatıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine şüphelilerin adreslerinde gözaltı ve arama işlemi yapıldı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', 'cumhurbaşkanına fiili saldırıyı kolaylaştırmak ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak' suçları kapsamında verdiği talimat üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin adreslerinde  işlemi gerçekleştirdi.

NTV'de yer alan habere göre, soruşturma kapsamında gazetenin sahibi , internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

BURAK AKBAY YURTDIŞINDA

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan karar gereği şüphelilerin adreslerinde arama işlemi de yapıldı. Şüphelilerden Burak Akbay'ın yurtdışında bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilere yönelik suçlamalar arasında 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün  internet sitesinden yayınlanmasının da bulunduğu öğrenildi.

SÖZCÜ'NÜN AVUKATLARINDAN İLK AÇIKLAMA

Hürriyet'te yer alan habere göre, Sözcü gazetesinin avukatları kendilerine iletilen bir gözaltı kararı olmadığını söyledi, "Sadece Gökmen Ulu'nun evinde polis arama yaptı" dedi.

SÖZCÜ GAZETESİ AVUKATI ÜLGEN: HİÇBİR SAVCI BUNA CESARET EDEMEDİ

Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen, Odatv’ye yaptığı açıklamada, soruşturmaya ilişkin 6 kez savcının değiştiğini ifade ederek, "Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman’dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“EL KONULAN IPAD’İN İMAJI ALINMADI”

“Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay’ın şu anda Sarıyer’deki evindeyim. Sabah yedi buçuktan itibaren arama ve el koyma kararı var. Güvenlik şubeden polisler evde arama yaptı. Şu anda araç aramasına geçiyorlar. Bir Ipad var el konulan. O Ipad’i götürecekler ancak benim bütün ikazlarıma rağmen imajı alınmadı. Aslında imaj almak polisin yararına bir şey. Kendi delilini kendisi yok ediyor. Bunu anlatamıyoruz ne yazık ki. Özellikle  soruşturmalarında bu türlü imaj almadan yapılan el koyma daha sonra imaj alınmadığı için delil hükmünü kaybedecek. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.”

“Her defasında savcı arkadaşlar, ben yetmiş sayfalık çok ayrıntılı ve fotoğraflarla savunma gönderdim, o savunmayı okudular. Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman’dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor. Arama kararının bir kopyasını istedim, gizlilik kararı nedeniyle bunun örneğini vermek istemediler. Arama kararı bu kapsamda değildir, bunun uyarısını yaptım.”

İŞTE GÖKMEN ULU'NUN O HABERİ

'AKBAY’IN EVİNE ÇİLİNGİRLE GİRİLDİ' İDDİASI

Odatv’nin iddiasına göre, Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay’ın evine "çilingirle" girildi. Haberde, arama sırasında polis tarafından Akbay'în evinin dağıtıldığı öne sürüldü.

UĞUR DÜNDAR: EĞER SÖZCÜ DE FETÖ'CÜ İSE TÜRKİYE'DE HERKES FETÖ'CÜDÜR

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bayram sabahı Sözcü'de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü'ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ'cü ise, Türkiye'de herkes FETÖ'cüdür!.." dedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu "Yeter... Sözcü bizim sözümüzdür... Sözcü'ye uzanan karanlık elleri kırarız... İstanbul uçaklarında yer yok... Bu Cumhuriyet düşmanı saldırıya karşı ortak savunma için Sözcü'nün Ankara ofisine geçiyorum..." ifadelerini kullandı.

 Takip et

Uğur Dündar @ugurdundarsozcu

Bayram sabahı Sözcü'de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü'ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ'cü ise, Türkiye'de herkes FETÖ'cüdür!..

Twitter Reklam bilgileri & Gizlilik

TANAL: ADALET CAN ÇEKİŞİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise "Derdiniz bir tek muhalif medya organı kalmaması mı! Adaleti can çekişiyor!" diye tepki gösterdi.

 Takip et

Mahmut Tanal @MTanal

Gazetesiz bir hükümet idaresine, hükümetsiz bir gazete idaresini tercih ederim.@gazetesozcu Terörün karşısındadır.Operasyon siyasidir

Twitter Reklam bilgileri & Gizlilik

 Takip et

Mahmut Tanal @MTanal

Türkiye'de her muhalif gazetenin FETÖ ile bağlantılı olma ihtimali hakkı iktidarda saklıdır. Bir gözaltına bakar!

Twitter Reklam bilgileri & Gizlilik

 Takip et

Mahmut Tanal @MTanal

Derdiniz bir tek muhalif medya organı kalmaması mı! Adaleti can çekişiyor! @gazetesozcu

Twitter Reklam bilgileri & Gizlilik

 Takip et

Mahmut Tanal @MTanal

Derdiniz bir tek muhalif medya organı kalmaması mı! Adaleti can çekişiyor! @gazetesozcu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.