1. HABERLER

  2. GENEL

  3. SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni maaşı belli oldu
SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni maaşı belli oldu

SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni maaşı belli oldu

Bağkur, SGK emekli maaşları herkes tarafından bilinmektedir. Aynı zamanda en çok araştırılan konulan arasında en düşük ve en yüksek memur emeklisi maaşı bulunmaktadır. Aynı zamanda 2022 zammı için toplu sözleşme belli oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- nutuk.com.tr'de yer alan habere göre, Temmuz zammı sonrasında pek çok kişi tarafından her ay güncellenen emekli maaşı tablosu merak edilmektedir. Memur sendikaları ve hükümet arasında devam eden toplu sözleşmeler sona erdi. Bununla beraber 2022 toplu sözleşme zam oranları da belli oldu. Belli olan zam oranları içerisinde 2022 yılının ilk yarısı için %5 enflasyon farklı ile beraber 2022 yılının ikinci yarısında da %7 bin enflasyon farkı zammı yapılmış durumda. Tüm emekli maaşlarına %8,45 zam yapıldı ve TÜİK yani Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu haziran ayı enflasyon oranı ile beraber emekli maaşlarına zam oranları da belli oldu. Herkese 8,45 oranında zam emekli aylarına yapılacaktır. 

Emekli sandığı ile ödenen emekli aylıklarına da %8,45 oranında bir artış söz konusu olacak. Bununla beraber emekli memur aylıklarında bazı değişiklikler oldu.  Türkiye İstatistik Kurumu açıkladığı verilere göre Haziran ay enflasyon verileri ile emekli maaşlarında ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu ve sonlandı. Emekli sandığının emekli maaşlarında temmuz ayından itibaren yaklaşık yüzde 8,45 oranında bir zam yapıldı. Memur sendikaları ile beraber hükümetin arasında yapılan toplu sözleşme sonrasında 2022 yılı için yüzde 8+6 zam ve bununla enflasyon oranında bir artış sağlanacağı belli oldu.Aynı zamanda verilen toplu sözleşme ikramiyesi önceki ikramiye 135 TL’den 400 TL’ye yükseltilerek herkese verildi. 

En düşük emekli aylığı 2000 yılı öncesinde Bağ-Kur maaşı yaklaşık olarak 1.763 TL’den 1.912 TL’ye yükseltildi bununla beraber SSK emeklileri ise yaklaşık 2.420 TL’den 2.624 TL’ye yükseltildi. En düşük tarım Bağ-Kur maaşı ise yaklaşık olarak 1.662 TL’den 1.802 TL’ye yükseltilmiş oldu. Memur emeklileri yeni zammı ve yeni haberleri bekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.