1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Süleymancıların yurdunda cinsel istismar iddialarının arkası geldi
Süleymancıların yurdunda cinsel istismar iddialarının arkası geldi

Süleymancıların yurdunda cinsel istismar iddialarının arkası geldi

Süleymancılar yurdunda cinsel istismar haberinden sonra İsmail Saymaz'ı arayan eski bir öğrenci yaşadıklarını anlattı, basına yansıyandan çok daha fazla istismar yaşandığını belirtti.

A+A-

 Erzurum Güncel- Sözcü yazarı İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde Süleymancılara ait Özel Osmangazi Arifiye Erkek Ortaokul Yurdu'nda yaşanan cinsel istismar olayını aktarmış ve yetkilileri göreve çağırmıştı. Yazının yayınlanmasından sonra yurdun mühürlendiğini ve müdürün açığa alındığını belirten Saymaz, daha önce aynı yurtta kalan ve istismara uğrayan başka bir öğrencinin yaşadıklarını köşesinde aktardı. 

Saymaz, 27 yaşındaki eski yurt öğrencisinin yaşadıklarını "Süleymancı yurdundaki ilk tecavüz değilmiş" başlıklı köşesinde şöyle aktardı: 

"O gün 27 yaşındaki Ö., yurdun gerçekten kapatılıp kapatılmadığını görmek için iş çıkışı yurdun önüne gitti. Camlardan dışarıya bakan öğrenciler gördü. Öğrencilerde kendi çocukluğunu aradı.

Çünkü Ö., yaklaşık 16 yıl önce altıncı sınıfta okurken bu yurtta kaldı. Yurdun tam karşısında bulunan tarikata ait binalarda altıncı, yedinci ve sekizinci sınıftaki öğrencilere tahsis edilmiş dairelerde yatırıldılar.

İSTİSMARI ÖRTBAS ETTİLER

Bugün Y.'nin başından geçenleri o tarihlerde Ö. ile 11 arkadaşı yaşadı. Mescit olarak kullanılan odada S.Ç. adlı imam tarafından istismara uğradılar.

(...)

Ö., tarikat mensubu olduğu için lise ve üniversitede Süleymancıların yurtlarında kalmaya devam etti. Her yurtta istismarla karşılaştı. Ö., şöyle devam ediyor:
‘Örneğin Osmangazi'ye yakın Yamanevler Mahallesindeki lise yurdunda bir hoca vardı ve bizi dikizliyordu.’ Ö., şiddete uğradıklarını da söylüyor. ‘Yediğim dayağın haddi hesabı yok. 43 numara terlikle ne dayaklar yedik’ diyor.

Ö., maruz kaldığı bu istismarı ancak yedi-sekiz ay önce ailesine anlatabildiğini belirtiyor.
Şunları söylüyor:
‘Ailem ‘Bilseydik gerekeni yapardık' dedi. O tarihlerde bir aile öğrendi ve başaramadılar. Ben bizimkilerin de başarabileceğini sanmıyorum.’

Sözcü'de ‘Süleymancı yurdunda çocuğa tecavüz' başlıklı köşe yazımı okuyana dek çok umutsuzdu.’ ‘Yazınızı okuyunca demek ki birileri birşeyler yapabiliyor diye çok sevindim’ diyor. Ve ekliyor: ‘Süleymancı yurtlarında bulunduğum dönemde arkadaşlarımla maruz kaldığımız taciz, tecavüz ve şiddetin gelecekte başkalarının başına gelmemesi ve kapalı kapılar ardında neler olduğunun duyurulması için yaptıklarınızın çok önemli olduğuna inanıyorum.’ Ö., Süleymancıların birçok yurdunda kaldığını hatırlatarak, ‘Medyaya yansıyanların aslında olanların küçük kısmını oluşturduğunu biliyorum’ diyor.

Bu arada, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Y.'nin ailesinin avukatlığını üstlendi. Aynı dernek, iki yıl önce Erzurum Hacı Bahattin Evi Yatılı Kuran Kursu'daki iki çocuğun tecavüze uğraması ve 14'ünün işkence görmesine ilişkin yargılamalarda adaletin için mücadele ediyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.