1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sultangazi'de imamın 'Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın' sözleri tepki çekti!
Sultangazi'de imamın 'Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın' sözleri tepki çekti!

Sultangazi'de imamın 'Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın' sözleri tepki çekti!

Sultangazi'de imamın 'Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın' sözleri tepki çekti! Diyanet soruşturma başlattı, imam kendini böyle savundu: 'Bizim Alevi, Kürt, Sünni ile bir sıkıntımız yok '

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Sultangazi'deki bir camide kaydedilen görüntüler sosyal medyada tepki çekmişti. Görüntülerde imam olduğu iddia edilen bir kişinin "Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın" sözlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Diyanet'ten yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı duyuruldu. İfade verdikten sonra yaşananları anlatan imam, "Bizim Alevi, Kürt, Sünni ile bir sıkıntımız yok" diyerek kendini savundu.

İstanbul Sultangazi'deki bir camide cuma namazı sırasında çekilen görüntülere tepki yağmıştı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, imam olduğu öne sürülen bir kişinin, "Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu" sözleri duyulmuştu. Söz konusu videonun ardından Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

imam-2

DİYANET AÇIKLAMA YAPTI

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, "Bazı medya mecralarında yer alan, İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

11

İMAM KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Polise ifade verdikten sonra yaşananları anlatan imam Gündoğdu, "Gaziler, şehitler başımın tacıdır. Ben her hafta rutin olarak bu duaları yapıyorum. Devletin başındaki adam kim olursa olsun ben her zaman devlet büyüklerine dua eden bir adamım. Darbedilmedim, tanımıyorum ilk defa gördüm ama Allah onlara hayırlı ıslah etsin. Bugün hutbenin konusu da gaziler ve şehitler ile alakalıydı. Biz kafatası milliyetçisi de değiliz. Allah için Türk ay yıldızlı bayrağımızın altında bütün etnik gruplar yaşıyor. Bizim Alevi, Kürt, Sünni ile bir sıkıntımız yok. Biz provakatif eylem yapma peşinde değiliz. Cemaatimiz bizi biliyor" dedi. Evinin 2018 yılında kurşunlandığını belirten İmam Gündoğdu, "Orada da aynı şeyler vardı. Bu söylemlerden dolayı" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum