1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şutsuz maça etik inceleme
Şutsuz maça etik inceleme

Şutsuz maça etik inceleme

TFF 2. Lig'deki Ankara-Nazilli maçı; sıfır şut, 2 korner, 1 ofsaytla bitti. Biri play-off hakkı elde etti, diğeri ligde kaldı. TFF Hukuk Kurulu inceleme başlattı.

A+A-

Gazete Güncel- Şutun dahi çekilmediği ve 0-0 biten Ankara-Nazilli maçının ardından küme düşen Kömürspor'un başkanı Hakan Hürfikir, Akşam'a konuştu.

 

"Maçı canlı izledim; skoru önceden belirlenmiş gibiydi. TFF ile görüşmelerimizi gerçekleştirip, Etik Kurulu'na başvurumuzu ilettik. Buradan nasıl bir sonuç çıkacağını görmek lazım."

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor, isabetsiz şutun dahi çekilmediği karşılaşmanın sonucunda 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Ankaraspor play-off'ları; Nazilli Belediye ise ligde kalmayı garantiledi. Kamuoyunda olay olan karşılaşmanın ardından Zonguldak Kömürspor'un, TFF 2. Lig Beyaz Grup'tan küme düşmesi kesinleşti. 90'ıncı dakikada kaleye giden Nazillispor futbolcusu Tibet'e rakip takım oyuncularının, "Niye gol atmaya çalışıyorsun" diye tepki gösterdirkleri de iddia edildi. Küme düşen Kömürspor'un başkanı Hakan Hürfikir, konu hakkındaki düşüncelerini AKŞAM'a aktardı. Yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini belirten Hürfikir, konunun peşini bırakmayacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Maçı canlı izledim. Maçın skoru önceden belirlenmiş gibiydi. TFF yetkilileri ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Kendilerine, Etik Kurulu'na başvuracağımızı söyledim. Etik Kurulu'na başvurumuzu yaptık. Nasıl bir sonuç çıkacağını görmek lazım."

ŞEFFAFLIK TESCİLİ!

Son maçlara dek Nazilli Bld. ile aynı puanda olan ve ikili averajı da elinde bulunduran Kömürspor; Başkent'teki golsüz karşılaşmanın ardından 1 puan farkla küme düştü. Türlü tartışmalara konu olan karşılaşmanın ardından, TFF'nin 2022'de Sportradar AG firmasıyla imzaladığı; TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de kullanılan "Şeffaflık Tescil Teknolojisi" yeniden akıllara geldi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin imza sırasında, "Futbolumuzun kötü niyetli girişimlerden zarar görmesini engelleyeceğiz" sözleriyle tanıttığı teknoloji, dünyada 150'den fazla ülkede 800 binin üzerinde karşılaşmada kullanılıyor. Anlaşmanın imzalandığı Sportradar AG firması, "Sporcu ve Paydaşlarının Eğitimi, Bahis İşlem Gözetleme, Dürüstlük Denetimi" konularında profesyonel hizmet veriyor

TFF DÜĞMEYE BASTI

Şike için para yok! TÜRKİYE Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Ankara-Nazilli maçıyla ilgili iddialar üzerine soruşturma başlattı. Bu süreç tamamlandıktan sonra dosya TFF Yönetim Kurulu'na gidecek. Yönetimin incelemesinden sonra da dosyanın Etik Kurulu'na gönderilmesi bekleniyor

ŞİKE İÇİN PARA YOK!

 

NAZİLLİ Belediyespor Başkanı Şahin Kaya açıklama yaptı: "Şike yapacak paramız yok. Bunu herkes biliyor. Çok cüzi miktarlara takım kurmuş bir yönetimiz. Bu algılara kimsenin itibar edeceğini düşünmüyorum. İki takımın da riske girmemesi normal."

AKŞAM

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.