1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Suud prensten Türkiye'ye küstah boykot çağrısı
Suud prensten Türkiye'ye küstah boykot çağrısı

Suud prensten Türkiye'ye küstah boykot çağrısı

Türkiye'ye ve Katar'a düşmanlık yapan; Filistin davasını satan, DEAŞ'lılara beşik olan Suudi Arabistan, Türk mallarına boykot uyguluyor. Suudi Arabistan Odalar Konseyi Başkanı Ajlan Abdulaziz Al-Ajlan’ın ardından, ilk defa Suudi Arabistan’ı yöneten Suud

A+A-

Erzurum Güncel- Suudi Prens Abdulrahman Bin Musa’ad Al Saud, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Katar’daki Türk ordusunun Körfez'de güvenliği sağlamlaştırmaya yardımcı olduğunu" açıklamasının ardından, Türk ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı.

Twitter’da 7.9 milyon kişinin takip ettiği, aynı zamanda ülkenin ünlü bir işadamı da olan Suudi Prens, vatandaşlarını Türk ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

Prens Abdulrahman Bin Musa’ad Al Saud BBC'nin paylaştığı "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’daki Türk ordusunun Körfez'de güvenliği sağlamlaştırmaya yardımcı olduğunu açıklaması" haberini alıntılayarak "Herkesi Türk ürünlerini boykot etmeye çağırıyorum" ifadesini kullandı.

 

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaret hacmi 3.5 milyar dolar.

Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere gibi iki mukaddes şehre sahip olan, Kabe-i Muazzamaya hadimlik yapması beklenen Suudi Arabistan yönetimi, Müslümanların karşısında yer alıyor.

Her sene milyonlarca hacı adayı mukaddes topraklara akın ediyor.

Suud yönetim, hacılarla ilgili bütün tasarrufu elinde bulunduyor. 

Türkiye, Endonezya, İran, Pakistan ve Hindistan'ın da yer aldığı ortak bir konsorsiyum kurulması gerekiyor. Fakat Suudi yönetim buna yanaşmıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.