1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Tahliye için giden Belediye hastalar tedavi görürken elektriklerini kesti...
Tahliye için giden Belediye hastalar tedavi görürken elektriklerini kesti...

Tahliye için giden Belediye hastalar tedavi görürken elektriklerini kesti...

Üsküdar Belediyesi ekipleri tahliye için İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne gitti, iddiaya göre hastalar tedavi görürken hastanenin elektrikleri kesildi. Hastanenin kurucusu Mehmet Haberal, İstanbul'a gelmek için Ankara'dan yola çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Başkent Üniversitesi'nin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal da Ankara'dan İstanbul'a gelmek için yola çıktı.

Halk TV canlı yayınında konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci İsmail Küçükkaya, "Mehmet Haberal hoca da Ankara'daki işi gücü bırakmış hemen İstanbul'a doğru yola çıkmış. Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin tahliye edilmek istendiğine dair haberler geliyor. Üsküdar Belediyesi gitmiş oraya. Nasıl bir şey buldular, mazeretleri nedir?" dedi.

GÖKHAN ZAN: HASTANEDE ONLARCA NAKİL HASTASI VAR

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın program konuğu olan Gökhan Zan da "Benim de annem böbrek nakli olmuştu burada. Mehmet hoca o kadar değerli bir bilim insanı ki... Şu anda bu hastanede böbrek nakli hastası, karaciğer nakli hastası olan onlarca belki insan var. Şu anda onlar bu hastanede günlerce tedavi görüp bir an önce sağlıklarına kavuşmak üzere oradalar. Ne yapacaklar bilmiyorum" diyerek tepki gösterdi.

whatsapp-image-2024-01-11-at-10-31-16.jpeg

HASTANEDEN AÇIKLAMA: KÖTÜ NİYETLİ BİR GİRİŞİM

Başkent Üniversitesi Hastanesi de olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Başkent Üniversitesi, uygulama hastaneleri ile ülkenin farklı noktalarında sağlık hizmeti vermektedir. Bu hastanelerden biride İstanbul Üsküdar Altuniza’de de bulunan Başkent Üniversitesi İstanbul Uygulama Hastanesidir. Yaklaşık 30 yıl önce Üniversite kaynakları ile satın alınan bu hastane arsası daha sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğünden, önce irtifak hakkı daha sonra da satın alma sureti ile genişletilerek bugünkü haline kavuşmuştur. Başkent Üniversitesi mülkiyetinde iken imar uygulaması esnasında kamuya terk edilerek tescil harici kalan küçük bir alanda kalmış basit prefabrik bir yapı, ne yazık ki Üsküdar Belediyesi tarafından kasıtlı olarak problem haline dönüştürülmüştür. Önce, yeni bir plan uygulaması bahanesi ile 560 m2 miktarındaki Başkent Üniversitesi tarafından daha önce terk edilen alanda içine katılarak haksız bir şekilde Üsküdar belediyesinin mülkiyetine geçirilmiş daha sonra bu alandaki prefabrik binanın yıkılması için zabıtalar gönderilmeye başlanmıştır. Üniversitenin bağımsız değerleme firmalarına yaptırdığı değer üzerinden satın alma talebi reddedilmiş piyasa fiyatının iki üç katı bir fiyatla satın almaya adeta zorlanmıştır. Bu yıkım işlemi kötü niyetli bir girişimdir. Seçim atmosferine girilen bir ortamda belediyeye para aktarılmasını temin etmek için kamu kudreti kullanılarak halkımıza nitelikli sağlık hizmeti veren Üniversiteyi baskı altına alma niyetiyle yapılmış bir zorlamadır. Oysa Üniversitenin talebi, Belediyece belirlenen fiyatın bütçe imkânları doğrultusunda birkaç aylık taksite bağlanmasıdır. Ama belediyenin seçim için acil paraya ihtiyacı vardır. Bilinen başka vakıflara hazine kaynakları peşkeş çekilirken kamusal bir hizmet için kullanılan geçici bir prefabrik binayı yıkmaya kalkmak kötü niyetle yapılmış bir işlemdir. Bu üniversitenin kurucusu olan Mehmet Haberal'ı 4.5 yıl haksız olarak hapishanelerde tutmak yetmemiş olacak ki iktidarın Üsküdar Belediyesi işi gücü bırakıp eşkıyalığa soyunmuştur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.