1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Tam 23 yıl geçti! Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anıldı
Tam 23 yıl geçti! Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anıldı

Tam 23 yıl geçti! Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anıldı

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden 23 yıl geçti. Depremde hayatını kaybedenler düzenlenen etkinliklerle anıldı.

A+A-

Tam 23 yıl geçti! Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anıldı - Tıkla İzle

Erzurum Güncel- Avcılar'da Marmara Depremi'nin 23. yılında hayatını kaybedenler anıldı

17 Ağustos Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler Avcılar'da düzenlenen etkinlikle anıldı.
Avcılar Belediyesi ve Avcılar Kent Konseyince düzenlenen etkinliğe Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, depremzedeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avcılar'da depremde hayatını kaybeden yurttaşların isimlerinin yazılı olduğu mermer blok önünde saat 03.02'de gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.

Deprem sırasında Avcılar'da hayatını kaybeden 246 kişiyi temsilen meşale ve mumlar yakıldı.
Etkinlikte konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Yakın süreç içerisinde İzmir, Elazığ'da gerçekleşen depremde insanların yaşamını yitirdiğine şahitlik ettik. Doğa olayları karşısında kendimizi hazırlamamız, depreme karşı hazırlamamız hala güncel bir sorun. Gecenin 3'ünde burada olma duyarlılığı somutlaştı, ete kemiğe büründü

Binlerce konut kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi. 10 binlerce Avcılarlı depreme karşı güvenli konutlara taşınma sürecini başlattı. Bundan 23 yıl önce Avcılar'da da Avcılarlı hemşehrilerimizin ölümüyle sonuçlanan bir deprem gerçekleşti. Deprem Avcılar'dan çok uzaklarda Gölcük'te gerçekleşti ve işte hemen önünde bulunduğumuz alanda ismi zikredilen 247 insan yaşamını yitirmişti. Bugün özellikle bu saatte burada olmak bu acıyı unutmadığımızın, unutulmadığının açık göstergesi” diye konuştu.
Etkinlik, alana bırakılan kırmızı karanfillerin ardından son buldu.

Depremde hayatını kaybedenler deprem saatinde dualarla anıldı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler saat 03.02'de anıldı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler saat 03.02'de anıldı. Kavaklı Sahili'nde bulunan alanın önünde toplanıldı. Hayatını kaybeden tüm deprem şehitleri için dualar edildi. Duanın ardından çelenk bırakma merasimi gerçekleştirildi. Etkinliğin sona ermesiyle Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin üzerinden 23 yıl geçti. 45 saniye insan hayatında çok kısa bir süre. Ancak biz Gölcüklüler için unutulmayacak, bizim yakınlarımızı, sevdiklerimizi yitirdiğimiz bir zaman parçası. Aradan geçen 23 yıldan sonra saat yine 3'ü 2 geçe Gölcük'te acılar hala taptaze ve diri. Bu zaman zarfında aslında maddi anlamda kaybedilen ne varsa her şeyin geriye geldiği ancak sevdiklerimizi, yitirdiklerimizle maalesef bir daha kavuşma imkanımız yok” dedi.

“Bundan sonra yapmamız gereken tedbirlerin sıkılaştırılması”

Etkinlik sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, depremden dersler çıkardıklarını ve bundan sonra tedbirleri sıkılaştırmaları gerektiğini belirtti. Vatandaşların kurallara uymalarının önemine de değinen Sezer, “Biz şunu anladık; afetler her zaman olabilir ancak bunlara hazırlıklı olmamız gerekir. Bu süre zarfında hem yerel yönetimler olarak hem merkezi idare olarak özellikle AFAD tarafından yapılan çalışmaların depreme hazırlık yönünden çok önemli bir fonksiyonu olduğunu, memleketimizde kısa zaman önce yaşanan su baskını, yangın, deprem gibi afetlerdeki etkinliklerde gördük. Bundan sonra yapmamız gereken bu tedbirlerin sıkılaştırılması ve vatandaşlarımızın da kurallara, afet anında ne şekilde hareket edeceği ve alınması gereken tedbirleri bilerek hareket etmeleri. Ben aslında işi şu cümleyle özetleyebilirim; kurallar var, kurallara uymamız gerekiyor. O kurallara uyduğumuz takdirde yaptığımız binalar da, binaların yüksekliği de kurallara uygun olduğu takdirde zeminine dikkat edildiği takdirde biz aslında ilk sırada kendimizi korumuş oluyoruz. Bu akşamki etkinliğimize İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun katılmasından, Gölcüklüler olarak bizim acımızı paylaşmasından dolayı memnun olduk. Kendisine de şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle depremde hayatını kaybetmiş hemşehrilerimize, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalan yakınlarına, sevenlerine de Allah'tan sabır diliyorum. Hala aramızda o günlerin izlerini taşıyan hemşehrilerimiz var. Onlara da sağlık ve esenlik diliyorum. Allah devletimizi, milletimizi her türlü doğal afetten korusun. Saat 3'ü 2 geçe burada bulunan herkese de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler Yalova'da anıldı

 Yalova'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı.
Marmara Depremi'nin en çok etkilediği kentlerden biri olan Yalova'da felaketin 23. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. 2 bin 504 kişinin hayatını hayatını kaybettiği deprem anma programı sessiz yürüyüşle başladı. Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri, protokol ve vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Sonrasında Yalova Belediyesi tarafından bir anma programı düzenlendi. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar sevdiklerinin isimlerinin yazılı olduğu mermer blokları karanfillerle donattı.
Yalova Müftülüğü görevlileri ise Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu. Saatler depremin meydana geldiği 03.02'yi gösterdiğinde ise depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Anma programına katılanlara Yalova Belediyesi tarafından çorba ve helva ikramında bulunuldu.
Anma programına Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Depremin 23'üncü yılında eller semaya açıldı, hayatını kaybedenler anıldı

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 23'üncü yılı dolayısıyla gerçekleşen anma programında eller semaya açıldı, hayatlarını kaybeden vatandaşlar anıldı.

Asrın felaketi olarak bilinen 17 Ağustos 1999 Marmara depremi anma programı Sakarya Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Anma programına, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Program devamında Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideler okundu

. Program, deprem sonrasında çekilen görüntülerden oluşan kesitler ve AFAD'ın bilgilendirme filmlerinin izletilmesiyle devam etti. Anma programı saatler 03.02'yi gösterdiğinde ise Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş'in depremde hayatlarını kaybedenler için dua ettirmesiyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.